Widgetul Alarme

Puteți adăuga widgetul Alarme din Catalogul cu widgeturi la pagina dvs. de pornire.

Puteți utiliza, de asemenea, widgetul Alarme din Infor Go. Pentru cea mai bună experiență de utilizare, vă recomandăm să setați opțiunea Vizualizare și publicare pagini pentru Infor Go la Adevărat în instrumentul de administrare a paginilor de pornire. Acest lucru asigură faptul că widgetul Alarme este enumerat în Infor Go la opțiunea de meniu Pagini de pornire > Widgeturi și poate fi adăugat la preferințele dvs. în aplicația pentru mobil Infor Go.

Utilizați widgetul Alarme pentru a crea monitoare definite de utilizator pe baza șabloanelor de alarmă din ION Desk. Într-o alarmă, puteți selecta un șablon pentru un document de afaceri, cum ar fi un ordin de vânzări, puteți defini condiții pentru datele din acest document și puteți specifica o listă de distribuție pentru alerta creată atunci când sunt îndeplinite condițiile.

Șabloanele de alarmă sunt create și gestionate în ION Desk. Un administrator de afaceri poate asocia șabloanele de alarmă cu roluri de securitate pentru a defini autorizațiile pentru fiecare șablon. Alarmele create de utilizatori atât din widgetul Alarme, cât și din aplicația pentru mobil Alarme sunt gestionate în ION Desk. Consultați Ghidul utilizatorului Infor ION Desk pentru detalii.

La prima utilizare, widgetul Alarme afișează o vizualizare goală. Faceți clic pe pictograma plus (+) din bara de instrumente pentru a crea o nouă alarmă. Dacă ați creat deja alarme pentru acest mediu din aplicația pentru mobil Alarme, aceste alarme sunt afișate și în widgetul Alarme.

Widgetul Alarme afișează o listă cu alarme și starea acestora. Pentru fiecare alarmă, în funcție de starea acesteia, puteți întreprinde acțiuni cum ar fi începerea sau anularea execuției sau vizualizarea detaliilor alarmei.

Aceste funcții sunt disponibile din vizualizarea listei:

  • Căutare a un șir de caractere conținut în numele alarmei, în numele șablonului sau în mesajul de alertă definit în detaliile alarmei.
  • Faceți clic pe Reîmprospătare pentru a solicita o reîmprospătare a listei de alarme.
  • Filtru pentru listă în funcție de starea alarmei. Opțiunile sunt: Toate, Activ, Schiță, Finalizat și Oprit.
  • Selectați mai multe alarme care au aceeași stare și aplicați o acțiune comună. De exemplu, selectați mai multe alarme active și opriți-le.
  • Pentru fiecare alarmă, puteți întreprinde diverse acțiuni, în funcție de starea alarmei, cum ar fi:
    • Reutilizare a unei definiții de alarmă pentru a crea o nouă alarmă cu aceleași detalii.
    • Oprire a alarmelor active.
    • Ștergere a alarmelor care nu sunt active.
    • Faceți clic pe elementul de alarmă din lista alarmelor pentru a deschide panoul de suprapunere a detaliilor alarmei.
  • Faceți clic pe pictograma plus (+) din bara de instrumente a vizualizării listei pentru a deschide asistentul de creare a alarmelor.

Vizualizarea detaliilor alarmei afișează un rezumat al proprietăților alarmei, dacă a fost inițiată o alarmă. Pentru o alarmă care are starea Schiță sau atunci când se creează o alarmă nouă, se afișează asistentul de creare a alarmei.

Expertul de creare a alarmelor vă ghidează prin acești pași:

  • Model: căutați și selectați unul dintre modelele disponibile.
  • Condiții: faceți clic pe Adăugare condiție pentru a selecta atributele documentului pentru care doriți să adăugați condiții. Pentru fiecare atribut selectat, trebuie să specificați un operator de comparație și o valoare în funcție de tipul de date al atributului. În cazul în care se adaugă mai multe condiții, acestea se unesc prin combinația logică ȘI. Alarma este declanșată atunci când sunt îndeplinite toate condițiile.
  • Detalii: puteți edita numele alarmei și puteți specifica detalii pentru alerta care urmează să fie creată de această configurație de alarmă. Precizați următoarele informații:
    • Nume: confirmați sau editați numele alarmei.
    • Mesaj: tastați un mesaj pentru alerta care urmează să fie creată. Faceți clic pe pictograma plus (+) pentru a vedea lista de atribute ale documentului. Dacă inserați unul dintre numele atributelor în mesajul de alertă, acesta este considerat un înlocuitor și este înlocuit cu valoarea atributului din document în momentul în care este generată alerta.
    • Categorie: opțional, furnizați un șir de text pentru a denumi categoria pentru alertă, de exemplu: Important, Test. Categoria este utilizată pentru filtrarea listei de alerte. Faceți clic pe pictograma plus (+) pentru a adăuga înlocuitorii atributului drept categorie.
    • Afișare în conținut: Pe lângă atributele documentului utilizate în mesajul de alertă, puteți selecta mai multe atribute care să fie incluse în detaliile alertei.
    • Durata vieții: selectați una dintre opțiunile disponibile pentru a permite rularea alarmei. Valoarea minimă este de 1 zi și cea maximă de o lună, calculată din momentul în care este pornită alarma. Dacă în timpul duratei de viață a alarmei nu se primește niciun document care să îndeplinească condiția definită, alarma primește starea Expirat și nu mai evaluează documente noi.
    • Trimitere alertă ca e-mail: selectați această casetă de selectare dacă utilizatorii care primesc alerta creată de această alarmă trebuie să primească și o notificare prin e-mail.
  • Adăugare utilizatori: în mod implicit, o alertă este trimisă utilizatorului care a creat alarma. Puteți edita lista de distribuție și puteți adăuga și elimina utilizatori sau grupuri selectate din Infor Ming.le Gestionare utilizatori.
  • Rezumat: în acest ecran, puteți vedea rezumatul tuturor proprietăților de alarmă introduse. Erorile întâlnite în etapele anterioare ale expertului sunt vizibile pe ecranul Rezumat. Puteți face clic pe orice proprietate sau pe un text de eroare pentru a trece la pasul anterior al expertului, unde aceste informații pot fi editate.

Pentru a ieși din expertul de creare a alarmei, puteți:

  • Faceți clic pe Salvare și apoi faceți clic pe Închidere în orice moment. Se creează o nouă alarmă cu starea Schiță. Puteți edita alarma mai târziu, deschizând din nou detaliile alarmei.
  • În cazul în care crearea alarmei se finalizează fără erori, faceți clic pe Pornire în etapa Rezumat. Alarma primește starea Activ și nu mai poate fi editată.
  • Faceți clic pe Închidere în orice moment. În cazul în care există modificări nesalvate, vi se oferă posibilitatea de a le salva sau de a renunța la acestea.

Alarmele care primesc starea Finalizat definesc alertele, similare alertelor generate de monitoarele din modulul de gestionare a evenimentelor. Puteți vedea alertele în widgetul Listă de alerte sau în aplicația Infor Inbox.

Alarmele sunt configurate de către utilizatorii business care trebuie să monitorizeze un anumit eveniment care trebuie să se producă într-o perioadă scurtă de timp. Nu puteți utiliza reguli complexe de monitorizare, cum ar fi verificarea datei și a orei, modificarea valorii, depășirea termenului de predare a documentelor și apariția multiplă în alarme.

Pentru a monitoriza un eveniment recurent sau generic sau pentru a utiliza reguli mai complexe de monitorizare, trebuie să creați un monitor standard de gestionare a evenimentelor care rămâne activ pentru o perioadă nedeterminată de timp. Consultați Ghidul utilizatorului Infor ION Desk pentru detalii despre gestionarea evenimentelor.