Розсилка повідомлень

Кожне оповіщення, сповіщення й завдання має список розсилки, складений на момент його створення.

До списку розсилки можуть входити різні індивідуальні користувачі, одна або декілька груп розсилки, контакти або групи контактів, адреси електронної пошти або їх комбінації. Застосовуються перелічені нижче правила розсилки.

  • Після створення завдань, сповіщень або оповіщень вони одразу надсилаються до списку розсилки.
  • Користувачі, зазначені у списку розсилки, з настроєними адресами електронної пошти отримують сповіщення електронною поштою. Системний адміністратор може увімкнути або вимкнути функцію надсилання сповіщень електронною поштою.
  • Користувачі можуть призначити завдання або оповіщення собі або іншим користувачам зі списку розсилки. Якщо у списку розсилки зазначено одного користувача, завдання або оповіщення може бути призначено для нього автоматично. Автоматичні призначення використовуються у випадках, визначених властивістю конфігурації настройки Автоматичне призначення дій. Цю властивість вмикає системний адміністратор на екрані конфігурації ION Desk для Pulse Engine.
  • Користувачі можуть спробувати призначити завдання або оповіщення для користувача, якого немає на роботі. Цей параметр визначається параметром настройки Не призначати, якщо користувач не на роботі. Цю властивість вмикає системний адміністратор на екрані конфігурації ION Desk для Pulse Engine.
  • Коли користувачі призначають завдання або оповіщення для себе, воно видаляється зі списку інших користувачів.
  • Якщо сповіщення надіслано до списку розсилки, всі користувачі із цього списку отримають власну копію сповіщення. Сповіщення призначено для користувачів, яким їх надіслали. Неможливо призначити сповіщення для інших користувачів.
  • Якщо системний адміністратор змінює групи користувачів у керуванні користувачами Infor Ming.le, наприклад додає або видаляє їх із групи, це не торкнеться існуючих оповіщень і завдань. Нові групи використовуються тільки в разі створення нового завдання, оповіщення або сповіщення.
  • Системний адміністратор може перерозподілити існуючі відкриті оповіщення й завдання між новими користувачами або групами за потреби.
  • Контакт зі списку розсилки отримує тільки сповіщення електронною поштою і не може здійснювати дії для закриття оповіщення або завдання. Контакти — це зовнішні користувачі, що не мають доступу до Infor Inbox.