Interactiegegevens in GRT

Interactiegegevens

Artikelen kunnen worden geclassificeerd en gecodeerd met behulp van vragen en antwoorden over de kenmerken van het artikel of met behulp van een berekening. Geef op welke interactiesoort (vraag/antwoord of berekening) u wilt gebruiken in de sessie Aspecten per kenmerk (tigrt0104m000).

Wanneer u artikelen classificeert met vraag en antwoord, zijn er op elke vraag meerdere antwoorden mogelijk. Antwoorden worden gedefinieerd in een antwoordgroep. Elk antwoord is gekoppeld aan een specifieke code. Die code (of returnwaarde) wordt opgenomen in de classificatiecode voor het artikel. Gebruik de sessie Vragen (tigrt0120m000) om de vragen aan te maken. Gebruik de sessie Antwoordgroepen (tigrt0125m000) om antwoordgroepen aan te maken.

Een andere manier om artikelen te classificeren, is met behulp van een berekening. U wordt dan gevraagd een reeks nummers op te geven. Met deze nummers voert LN een berekening uit, waarvan de uitkomst in de classificatiecode wordt opgenomen. U kunt het resultaat van de berekening vergelijken met een antwoordgroep. De returnwaarde van het antwoord wordt opgenomen in de classificatiecode. Met de sessie Berekeningen (tigrt0130m000) kunt u de gegevens voor de berekening definiëren. Met de sessie Rekenvragen (tigrt0131m000) kunt u rekenvragen samenstellen. De sessie Rekenregels (tigrt0132m000) gebruikt u om de berekening te definiëren.

Met beperkingen kunt u condities definiëren voordat een aspect wordt gecodeerd. De conditie moet worden gebaseerd op de voorafgaande waarden in de classificatiecode. Een beperking komt altijd overeen met één specifiek aspect dat aan een familie is gekoppeld. Met de sessie Beperkingen per familiekenmerk (tigrt0135m000) definieert u aan welke aspect/familiecombinatie(s) de beperking is gekoppeld. Met de sessie Beperkingen (tigrt0136m000) kunt u de beperking definiëren. De sessie Beperkingsregels (tigrt0137m000) gebruikt u om de beperkingsregel te definiëren.