Verzamelrekeningen per relatiegroep (tfacp0515m000)

Deze sessie kunt u gebruiken om de verzamelrekening en de bijbehorende dimensies te definiëren voor elke financiële relatiegroep en elk type inkoop.

Alle verzamelrekeningen en hun child-rekeningen (korting, kredietbeperking en betalingsverschil) moeten dezelfde dimensieopties hebben als de verzamelrekening die is gekoppeld aan het default type inkoop.

Als de dimensie van een verzamelrekening verplicht is, moet de bijbehorende dimensie van de child-rekening identiek zijn aan de dimensie van de verzamelrekening die is gekoppeld aan het default type inkoop.

Financiële crediteurengroep

De mutaties met het opgegeven type inkoop die u uitvoert voor de leden van deze financiële relatiegroep, worden allemaal geboekt op dezelfde grootboekrekeningen en hun dimensies.

Inkoopsoort

Het type inkoop waarvoor u de grootboekrekeningen en dimensies definieert.

Verzamelrekening

De grootboekrekening die wordt gebruikt voor het boeken van mutaties van het geselecteerde type inkoop voor een factureren-aan relatie die deel uitmaakt van de geselecteerde financiële relatiegroep.

Dimensie x

Geef de dimensie op als de mutaties uitgesplitst moeten worden op basis van deze dimensiesoort.

Als het corresponderende dimensieveld in de sessie Rekeningschema (tfgld0508m000) op Verplicht staat, moet u een dimensie opgeven. Als dit veld op Optioneel staat, kunt u een dimensie opgeven.

Ontvangen facturen

De code van de grootboekrekening. Deze rekening wordt gebruikt voor het boeken van de ontvangen facturen van het type geselecteerde inkoop voor een factureren-door relatie die deel uitmaakt van de geselecteerde financiële relatiegroep.

NB

Dit veld is alleen zichtbaar als het selectievakje Tsjechië of Slowakije wordt ingeschakeld in de sessie Geïmplementeerde software-componenten (tccom0100s000).