Procedure voor budgetten met één dimensie

De procedure voor dimensiebudgetten omvat de volgende stappen:

  1. Definieer alle vereiste parameters in de sessie Parameters financiële budgetten (tffbs0100s000).
  2. Open de sessie Rekeningschema (tfgld0608m000) om de vereiste grootboekrekeningen te muteren.
  3. Geef de dimensies op in de sessie Dimensies (tfgld0510m000).
  4. Muteer de verdelingscodes om onderscheid te maken tussen methoden voor het verdelen van budgetbedragen over perioden in de sessie Budgetverdeling (tffbs0101m000). U kunt verdelingscodes definiëren met behulp van de verdelingsmethode.
  5. Definieer de methode voor het verdelen van budgetbedragen en -hoeveelheden in de sessie Budgetverdelingsgegevens per periode genereren (tffbs0202m000).
  6. Muteer de percentages of factoren die van toepassing zijn op de betreffende perioden voor elke verdelingscode in de sessie Budgetverdeling per periode (tffbs0102m000).
  7. Open de sessie Budgetten (tffbs0503m000) om het volgende te doen:
    1. Budgetkenmerken te definiëren, zoals het aantal budgetperioden, het type budget, de koppeling met grootboekrekeningen en de dimensiesoorten.
    2. Een begrotingssoort te selecteren.
    3. De methode te selecteren voor het berekenen van de budgetten.
  8. Selecteer de optie Budget met één dimensie.
    NB

    Het veld Koppeling met grootboekrekening is verplicht voor budgetten met één dimensie.

  9. Definieer de budgetkenmerken, inclusief de budgetvaluta en de relatie met eigen valuta's in de sessie Budgetten per jaar (tffbs0505m000).
  10. Open de sessie Defaults budgetten per grootboekrekening/dimensies (tffbs0504m000) om de default verdelingscodes voor grootboekrekeningen of dimensies vast te leggen.
  11. Definieer een grootboekrekening- of budgetstructuur in de sessie Grootboekrekeningen per dimensie (tffbs0120m000).
    NB

    U kunt grootboekrekeningstructuren van de ene naar de andere dimensie of naar een reeks dimensies van dezelfde dimensiesoort kopiëren met behulp van de sessie Grootboekrekeningen per dimensie (tffbs0220m000).

  12. Kopieer de grootboekrekeningstructuren van een dimensie naar een andere dimensie of naar een reeks dimensies van dezelfde dimensiesoort. U kunt deze optionele sessie Grootboekrekeningen per dimensie kopiëren (tffbs0220m000) gebruiken.
  13. Definieer afhankelijkheden tussen grootboekrekeningen, uitgedrukt als een percentage in de sessie Relaties tussen grootboekrekeningen (tffbs0121m000).
    NB

    Deze functionaliteit wordt gebruikt om het aantal Naar grootboekrekeningen te berekenen op basis van de begrote bedragen van de Van grootboekrekeningen.

  14. Definieer de prestatie-eenheden voor elke dimensie in de sessie Prestatie-eenheden (tffbs0530m000). U kunt deze gegevens ook muteren:
    • definieer een prestatie-eenheid op basis van bedragen of hoeveelheden waarmee de toeslagen of tarieven worden bepaald.
    • definieer het type budgettering dat een van de volgende kan zijn: retrograde of progressief. Bij retrograde worden de prestatiebudgetten gegenereerd of gebackflusht tijdens het doorbelastingsproces.
    • schakel de selectievakjes Logistiek, Grootboekhoeveelheden (GLD) en Grootboekbedragen (GLD) in de sessie Werkelijke prestaties importeren (tfcat2220m000) in om de werkelijke prestatiehoeveelheden op te halen uit Infor ERP LN.
  15. Muteer in de sessie Grootboekrekeningen per kostencategorie (tfcat0103m000) grootboekrekeningen die horen bij een kostencategorie. Voor elke grootboekrekening moet een percentage worden opgegeven, dat het bedrag voor deze kostencategorie aangeeft.
    NB
    • U kunt ook de grootboekrekeninggegevens importeren
    • De kostencategorie kan in de sessie Doorbelastingsrelaties (tfcat4500m000) worden gebruikt om de kosten te beperken die moeten worden toegekend van bijvoorbeeld één kostenplaats naar een andere kostenplaats.
    • U kunt de gebudgetteerde of werkelijke gegevens (bedragen en hoeveelheden) ook naar een ander budget kopiëren met de sessie Budgetten kopiëren (tffbs1202m000). U kunt ook de doorbelastingsrelaties en de secundaire kosten kopiëren.
    • Bij retograde (alleen voor prestatie-eenheden op basis van hoeveelheden) worden hoeveelheden automatisch gebackflusht wanneer u de doorbelastingsrelaties definieert.
  16. Geef het prestatiebudget per periode op in de sessie Prestatiebudget per periode (tffbs1121m000) als het selectievakje Methode voor verdeling over perioden niet is ingeschakeld in de sessie Prestatiebudget per jaar.
  17. Geef het prestatiebudget per periode op in de sessie Prestatiebudget per periode (tffbs1121m000).
  18. Definieer budgetbedragen per prestatie-eenheid en per grootboekrekening in de sessie Flexibel budget per jaar (tffbs1510m000). Deze budgetbedragen kunnen in variabele en vaste bedragen worden opgesplitst.
    NB
    • De budgetbedragen van secundaire kosten worden bepaald tijdens het doorbelastingsproces.
    • U kunt ook het totaal bekijken van vaste, variabele en totale budgetbedragen, budgettarieven en toeslagen.
  19. Definieer het budget en de hoeveelheden per periode in de sessie Budget met één dimensie per periode (tfffbs1111m000). Dit is alleen toegestaan als de methode voor verdeling niet is geselecteerd. Als dit het geval is, moet eerst een nulbudget worden gedefinieerd in de sessie Budget met één dimensie per jaar (tffbs1100s000).
  20. Definieer een integratieschema per dimensie/prestatie-eenheid voor een logistiek bedrijf, zoals gedefinieerd in de sessie Grootboekadministratie (GLD) in de sessie Integratieschema voor kostprijscalculatie (tffbs1130s000). In het geval van prestatie-eenheden op basis van hoeveelheden kunt u het gerelateerde bewerkingstarief en optioneel een PCS-project definiëren. In het geval van prestatie-eenheden op basis van bedragen kunt u voor de integratie van toeslagen de gerelateerde artikelgroep, het artikel, het magazijn of het PCS-project definiëren.
    NB

    Deze gegevens worden gebruikt om de tarieven/toeslagen te integreren in Kostprijscalculatie (CPR) en/of projecttoeslagen in naar Projectenbeheer (PCS) in Infor ERP LN.

  21. Definieer het budget en de hoeveelheden per periode in de sessie Budget met één dimensie per periode (tfffbs1111m000) als het selectievakje Methode voor verdeling over perioden niet is geselecteerd. Er moet eerst een nulbudget worden gedefinieerd in de sessie Budget met één dimensie per jaar (tffbs1100s000).
  22. Definieer een integratieschema per dimensie/prestatie-eenheid voor een logistiek bedrijf met behulp van de sessie Integratieschema voor kostprijscalculatie (tffbs1130s000). Voor prestatie-eenheden op basis van hoeveelheden kunt u het gerelateerde bewerkingstarief en optioneel een PCS-project definiëren. Voor prestatie-eenheden op basis van bedragen kunt u voor de integratie van toeslagen de gerelateerde artikelgroep, het artikel, het magazijn of het PCS-project definiëren.
  23. Definieer defaults voor dimensies en/of prestatie-eenheden met de sessie Defaults voor kostprijscalculatie (tffbs1131s000).
  24. Integreer de gebudgetteerde of werkelijke kostentarieven met het bewerkingstarief in de sessie Bewerkingstarieven (budget) integreren (tffbs1230m000).
  25. Integreer begrote of werkelijke kostentoeslagen in Kostprijscalculatie (CPR) en/of projecttoeslagen in Projectenbeheer (PCS) met deze sessie. Deze toeslagen kunnen worden gebaseerd op vaste en variabele kosten.