Requirement - effectivity units (tcuef0107m000)

Deze sessie kunt u gebruiken om requirements te koppelen aan een effectivity unit om de effectivity unit te configureren.

Voorbeeld

Een requirement met de naam GER staat voor de veiligheidsvoorzieningen voor de Duitse markt. Die veiligheidsvoorzieningen zijn terug te vinden in aanpassingen van stuklijsten, routings, enzovoort, aangegeven met uitzonderingen die zijn gekoppeld aan de requirement GER. Door de requirement GER aan een effectivity unit te koppelen, worden de Duitse veiligheidsvoorzieningen toegepast op de effectivity unit. Als de Duitse veiligheidsvoorzieningen worden gewijzigd, hoeft u alleen maar de desbetreffende, aan requirement GER gekoppelde uitzondering te wijzigen, waarna de wijziging wordt toegepast op alle effectivity units met requirement GER.

Via het menu Beeld kunt u kiezen hoe de sessie wordt weergegeven:

  • Effectivity unit per requirement
  • Requirements per effectivity unit

Als u op de werkbalk of in het menu Bestand op Nieuw klikt om een nieuwe requirement te definiëren voor een effectivity unit, kunt u een requirement selecteren in een van de volgende sessies:

  • De sessie Requirements (tcuef0106m000) waarin u een requirement kunt kiezen uit alle bestaande requirements.
  • De sessie Artikel - requirements (tcuef0108m000) waarin u een van de requirements die is gekoppeld aan het artikel van de effectivity unit, kunt selecteren.

Requirements importeren

Als u de default requirement die u voor een specifiek artikel hebt gedefinieerd in de sessie Artikel - requirements (tcuef0108m000), wilt importeren, klikt u in het betreffende menu op Requirements (opnieuw) importeren.

NB: u kunt default requirements met identieke categorieën en exclusieve indicatoren definiëren in de sessie Artikel - requirements (tcuef0108m000) en u kunt die requirements importeren in deze sessie, maar u kunt ze niet opslaan in deze sessie. Alle requirements die voor een specifieke effectivity unit zijn geselecteerd, moeten een unieke combinatie van categorie en exclusieve indicator hebben.

NB

Deze sessie kan een deel zijn van de sessie Effectivity unit (tcuef0102m000). Op het tabblad Requirement van deze sessie kunt u requirements opvragen, muteren en selecteren voor een specifieke effectivity unit.

Effectivity unit

Een referentienummer, bijvoorbeeld op een verkooporderregel of een projectleverregel, dat wordt gebruikt om verschillen voor een unit-effective artikel te modelleren.

Eindproduct

Een artikel dat gereed is voor levering aan een magazijn. Een eindproduct wordt geproduceerd aan het einde van een nevenrouting (neven- en bijproducten) of hoofdrouting.

Code effectivity serie

Een serie volgnummers die aan een eindproduct zijn gekoppeld en die een of meer effectivity units vertegenwoordigen. Een effectivity serie bestaat uit een unit-seriecode, een van-volgnummer en een t/m-volgnummer. Een effectivity serie wordt aangeduid met de unit-seriecode en het van-volgnummer. U kunt een of meer effectivity units koppelen aan een combinatie van eindproduct, unit-seriecode en van-volgnummer.

Een effectivity serie wordt aangeduid met de unit-seriecode en het van-volgnummer.

U kunt een of meer effectivity units koppelen aan een combinatie van eindproduct, unit-seriecode en van-volgnummer.

Volgnummer

Het volgnummer van de effectivity unit binnen de effectivity serie.

Configuratie gereed

Indien dit selectievakje is ingeschakeld, zijn alle gewenste requirements geselecteerd voor het unit-effective artikel.

Requirement

De bedrijfsreden die u definieert om de uitzonderingen te omschrijven die in unit-effectivity worden gebruikt. Een requirement kan bijvoorbeeld zijn een specifieke markt, model of klant.

Categorie

Een code waarmee requirements worden gegroepeerd. Voorbeelden van categorieën zijn: KLANT, MARKT, MODEL, GROOTTE, KLEUR, enz. Als u naast een categorie een code definieert op het veld Exclusief in de sessie Requirements (tcuef0106m000), hebt u een middel om te bepalen welke requirement kan worden gekoppeld aan een effectivity unit.

Exclusief

Een code waarmee u aangeeft dat voor een specifieke effectivity unit een requirement niet kan worden gecombineerd met een andere requirement die dezelfde categorie en exclusieve indicator heeft. U kunt exclusieve indicatoren en categorieën definiëren in de sessie Requirements (tcuef0106m000).

Het volgende voorbeeld toont het gebruik van de categorie en de exclusieve indicator:

Behoefte Categorie Exclusief
UITGEBREID MODEL A
NORMAAL MODEL A
BEPERKT MODEL A
W16 MODEL B
W32 MODEL B
Blauw Kleur A
Rood Kleur A

De tabel laat zien dat de requirements UITGEBREID, NORMAAL en BEPERKT dezelfde categorie en exclusieve indicator hebben. Dit betekent dat maar één van deze requirements aan een specifieke effectivity unit kan worden toegekend. Hetzelfde geldt voor de requirements BLAUW en ROOD. Maar één van deze twee requirements kan aan een specifieke effectivity unit worden toegekend.

Meerprijs

Een prijs die voor een behoefte is gedefinieerd in Unit-effectivity (UEF). Als de requirement wordt gebruikt in de configuratie van een effectivity unit, wordt de meerprijs toegevoegd aan de verkoopprijs van de effectivity unit.

Meerprijzen kunnen positief of negatief zijn. Als de meerprijs negatief is, kunt u die beschouwen als een korting.

Valuta

De valuta waarin de saldi van entiteiten worden uitgedrukt die worden gedeeld door alle bedrijven in een financiële bedrijfsgroep. In LN wordt de referentievaluta bijvoorbeeld gebruikt voor relatiesaldi.

NB
  • De referentievaluta is de algemene basisvaluta van bedrijven in een multi-company structuur.
  • Voor andere valutasystemen dan het standaard valutasysteem is de referentievaluta een basisvaluta voor alle berekeningen met valuta's.
per

De grootheid waarin het artikel of de goederen worden beheerd. Bijvoorbeeld, een hoeveelheid hout kan uitgedrukt worden in lengte door de eenheid meter te gebruiken, of in volume door de eenheid kubieke meter te gebruiken.