Werkdagen (tcccp0130m000)

Deze sessie kunt u gebruiken om de werkweek op te vragen en te muteren. Voor elke dag van de week kunt u een of meer werktijdintervallen vastleggen.

Werkweek

De ID van de geselecteerde werkweek.

Dagnaam

De dag van de week waarvoor u een of meer werktijdintervallen kunt vastleggen.

Volgnummer

Het nummer waarmee een gegevensrecord wordt aangeduid.

NB

Als u één terugkeerpatroon meermaals wilt invoegen, bijvoorbeeld om meerdere ploegen te definiëren, moet u verschillende volgnummers opgeven.

Werktijdsoort

De werktijdsoort waaraan deze regel is gerelateerd.

NB
  • Om dit veld beschikbaar te maken moet het selectievakje Werktijdsoorten gebruiken in de sessie Parameters kalenderbeheer (tcccp0100m000) worden ingeschakeld.
  • Dit veld is niet van toepassing als het selectievakje Diensten gebruiken is ingeschakeld voor de opgegeven beschikbaarheidssoort.
Starttijd

De start- en eindtijd geven het tijdsbestek aan van het werktijdinterval.

Naam diensttijd

Een generieke naam (TE VROEG, TE LAAT).

NB
  • Als er gebruik wordt gemaakt van diensten, moet de naam van een dienst worden ingevuld.
  • De naam van een dienst is niet gekoppeld aan een specifieke datum.
  • Meerdere opeenvolgende regels met dezelfde dienstnaam worden samengevoegd tot één dienst tijdens het uitvoeren van de sessie Werktijden kalender bijwerken (tcccp0226m000).
Beschikbaar

Indien dit selectievakje is ingeschakeld, is de resource die aan deze kalender is gekoppeld, beschikbaar voor activiteiten waarvoor de beschikbaarheidssoort is gedefinieerd.

Indien dit selectievakje is uitgeschakeld, geeft de regel een niet-werktijd aan.

Capaciteitspercentage

Het maximum bezettingspercentage van een resource voor deze tijdsperiode.

Als u hier bijvoorbeeld 80 intoetst, kan een resource voor niet meer dan 80% van de werktijd van de huidige werktijdsoort worden gebruikt.

Default staat dit veld in LN op 100%.

Efficiëntiefactor

Een variabele die LN gebruikt om rekening te houden met de verschillen in de dagelijkse beschikbaarheid van een resource, bijvoorbeeld bij overwerk, het inhuren van extra mankracht of bij het werken in verschillende ploegen. Als een medewerker bijvoorbeeld 6 uur van de mogelijke 8 uur werkt aan een project, is de efficiëntiefactor 0,75.

Efficiëntiefactoren hebben invloed op de berekening van de doorlooptijd in Enterprise Planning.

NB
  • Merk op het verschil tussen efficiëntiefactoren en capaciteitspercentages. Efficiëntiefactoren hebben invloed op de berekening van de doorlooptijd waarvoor de bijbehorende kalender wordt gebruikt. Het resultaat van een specifieke efficiëntiefactor wordt weergegeven op het veld Uren in de sessie Werktijden per kalender (tcccp0120m000).
  • Capaciteitspercentages geven informatie over het bezettingspercentage van een resource tijdens de beschikbare tijd.
Overuren

Indien dit selectievakje is ingeschakeld, wordt de tijdsperiode waarnaar op deze kalenderregel wordt verwezen, als overuren vastgelegd.

Met deze overuren wordt rekening gehouden in o.a. de modules Serviceorderbeheer en Contractbeheer van Service.