Inkoopafroepschema's

Een inkoopafroepschema is een tijdsplan voor de geplande toelevering van materialen. Inkoopafroepschema's ondersteunen inkoop op de lange termijn met frequente leveringen en worden doorgaans uitgewerkt in een inkoopcontract. Alle behoeften voor hetzelfde artikel, dezelfde kopen-van relatie, dezelfde verzenden-van relatie, hetzelfde inkoopbureau en hetzelfde magazijn worden opgeslagen in één afroepschema. Inkoopafroepschema's worden gebruikt in plaats van standaard inkooporders in die gevallen waarin volledige zichtbaarheid en tijdfasering van informatie over materiaalbehoeften gewenst is. Met inkoopafroepschema's kunt u de leverdatums/-tijden per artikel dus gedetailleerder opgeven.

De volgende soorten inkoopafroepschema's komen voor:

  • Push-schema

    Een lijst van tijdgefaseerde behoeften, gegenereerd door een centraal planningssysteem als Planning of Project, die naar de leverancier wordt gestuurd. Push-schema's bevatten een prognose voor de langere termijn en werkelijke orders voor de korte termijn. Een push-schema is een afroepschema zonder referenties.
  • Pull-prognoseschema's

    Een lijst van tijdgefaseerde geplande behoeften, gegenereerd door Planning, die naar de leverancier wordt gezonden. Pull-prognoseschema's worden alleen gebruikt voor prognosedoeleinden. Voor het bestellen van de artikelen moet een pull-afroepschema worden gegenereerd met hetzelfde schemanummer als het pull-prognoseschema. Net als push-schema's zijn pull-prognoseschema's schema's zonder referenties.
  • Pull-afroepschema's

    Een lijst van tijdgefaseerde specifieke behoeften aan inkoopartikelen, getriggerd vanuit Assemblagebeheer of Magazijnbeheer (KANBAN, tijdgefaseerd bestelniveau). Een pull-afroepschema is een afroepschema met referenties.
  • Push-schema's

    Het genereren en verwerken van push-schema's omvat diverse stappen.
  • Pull-prognoseschema's

    Het genereren en verwerken van pull-prognoseschema's omvat diverse stappen.
  • Pull-afroepschema's

    Het genereren en verwerken van pull-afroepschema's omvat diverse stappen.
  • Beperkingen voor het genereren van inkoopafroepschemaregels zonder referenties

    De volgende beperkingen kunnen ervoor zorgen dat PlanningEnterprise-planning geen inkoopafroepschemaregels zonder referentie genereert of bijwerkt: bevroren zone-instellingen, horizon voor het genereren van de patronen, vervaldatum van het contract en de status Firm-plann. maken van de afroepschemaregels.
  • Velden met additionele informatie

    U kunt velden met additionele informatie gebruiken om extra informatie met betrekking tot inkoopafroepschema's op te geven. Deze velden worden gedurende het proces gebruikt. Deze velden worden bijvoorbeeld gebruikt in het inkoopafroepschema, de inkooporder, de algemene magazijnorder en het ontvangstproces in Magazijnbeheer.
  • Verzendvolgordeschema's

    Verzendvolgordeschema's zijn pull-afroepschema's die door middel van het ordergestuurde/SILS-toevoersysteem worden gegenereerd vanuit Assemblagebeheer. Om een regel van een verzendvolgordeschema bij te werken moet de assemblageorder die de regel van het verzendvolgordeschema heeft gegenereerd, worden gewijzigd.
  • Geconfigureerde artikelen in inkoopafroepschema's

    Geconfigureerde artikelen kunnen worden ingekocht met behulp van inkoopafroepschema's, die de configuratiegegevens (opties en kenmerken) bevatten die de leverancier nodig heeft om het product te maken.
  • Vrijgaven voor inkoop

    Een inkoopvrijgave wordt gebruikt om, onder één vrijgavenummer, meerdere schema's met vergelijkbare kenmerken te verzenden.
  • Vrijgavesoorten inkoopafroepschema's

    Vrijgavesoorten voor inkoopafroepschema's bepalen de soort inkoopvrijgave en de behoeftesoorten die kunnen worden verzonden.
  • Regels van inkoopafroepschema's clusteren

    Clusteren wordt gebruikt om meerdere afroepschemaregels zonder referentie te groeperen in één inkoopvrijgave.
  • Ontvangsten op push-schemaregels

    Voor push-schema's worden goederen doorgaans ontvangen op basis van een algemene magazijnorder en bevat de vrijgave voor inkoop over het algemeen geclusterde afroepschemaregels. Wanneer goederen worden ontvangen, worden de goederen verdeeld over de afroepschemaregels met de oudste niet-afgehandelde behoefte van de soort Onmiddellijk of Hard.
  • Geplande artikelen inspecteren

    Als geplande artikelen bij ontvangst moeten worden geïnspecteerd, worden goedgekeurde en afgekeurde hoeveelheden opgehaald uit Magazijnbeheer. De soort afroepschema, push-schema of pull-afroepschema, bepaalt hoe de resultaten van de inspectie worden doorgegeven aan Inkoop.
  • Autorisaties voor inkoopafroepschema's

    Leveranciers verzenden artikelen van inkoopafroepschema's op basis van de behoeftesoort. De behoeftesoort Hard kan echter afwijken van de eerder ontvangen behoeftesoort Gepland. Wanneer u autorisaties gebruikt, geeft een inkoper de leverancier toestemming om goederen te produceren of een bepaalde hoeveelheid grondstoffen in te kopen, voordat de behoeftesoort Hard wordt doorgegeven. In wezen houdt een autorisatie in dat u het risico draagt als u de goederen niet nodig hebt. Met andere woorden: u moet voor de productie en/of grondstoffen betalen, ongeacht of u de goederen wel of niet werkelijk nodig hebt.
  • Cumulatieven van inkoopafroepschema's

    Cumulatieven van inkoopafroepschema's worden gebruikt voor: het bijhouden van het totaal aan bestelde en ontvangen hoeveelheden van een afroepschema, het berekenen van meer- en minderleveringen voor push-afroepschema's en het informeren van de leverancier over de ontvangen hoeveelheid.
  • Historie inkoopafroepschema's

    U kunt inkoopplanninghistorie gebruiken om na te gaan wanneer inkoopafroepschema's zijn aangemaakt of gemuteerd. U kunt bepaalde informatie bewaren nadat het originele inkoopafroepschema is verwijderd.
  • Materiaalprijsinformatie

    U kunt materiaalprijsinformatie koppelen aan een inkoopafroepschemaregel. Hierdoor wordt de (documentregel)prijs op de inkoopafroepschemaregel uitgebreid met materiaalprijzen.
  • Projectpegging

    Om de kosten, vraag en leveringen voor een project vast te stellen, kunt u projectkosten voor inkoopafroepregels peggen.
  • Rechtstreekse leveringen voor inkoopafroepschema's

    Rechtstreekse leveringen worden gebruikt voor inkoopafroepschema's. Rechtstreekse levering is een specifieke soort goederendistributie. De leverancier beheert de bestelling, facturering en betaling.