Overzicht projectpegging

Om de verantwoording van kosten voor de geselecteerde eindproducten van projecten in een productieomgeving te vereenvoudigen, kunt u projectpegging implementeren en aangeven dat artikelen aan een project zijn gepegd. Als een aan project gepegd artikel wordt opgegeven voor een vraagorder, wordt de pegginginformatie gebruikt voor het toewijzen, registreren en leveren van de voorraad.

Gedurende de hele goederenstroom wordt er dus pegginginformatie toegevoegd aan artikelen, voorraad en mutaties wanneer goederen worden besteld, ontvangen, afgegeven en verbruikt. U kunt daarom de kosten op project-, activiteit- en structuurdeelniveau traceren.

Pegdistributie-informatie is beschikbaar voor inkoop-, magazijn- en job-shoporders om te kunnen traceren voor welke projectkostenrekening de goederen worden besteld. De pegdistributieregels bevatten het artikel, de benodigde hoeveelheid, eenheid, configuratie en de (peg)elementen voor de projectkostenrekening. Daarnaast bevatten de distributieregels informatie over de hoogste vraagorder, zoals klant, contract, primaire toeleverancier en hoogste vraagorderdatum.

Het belangrijkste doel van distributieregels is kostendistributie en niet de fysieke verplaatsing van artikelen. Daarom worden pegs niet vastgelegd op voorraadpuntniveau. Er worden dus geen peggegevens of pegdistributie geregistreerd voor magazijnlocaties, partijen, seriedragende artikelen, logistieke eenheden of inslagadviezen.

In uitzonderlijke situaties, zoals gedeeltelijke ontvangsten, grotere afgiften, afkeuringen en retouren, worden de hoeveelheden zo eerlijk, gelijk en onpartijdig mogelijk toegewezen. Dit proces wordt gestuurd op basis van de datum dat de vraag benodigd is. Er zijn overzichten van orderpegging op meerdere niveaus beschikbaar om afhankelijkheden in de supply chain te beheren. U kunt ook behoeften van verschillende projecten combineren in één inkooporder om optimaal gebruik te maken van volumekortingen.

Op elk gewenst moment kunnen de werkelijke kosten en gerealiseerde waarde van het project worden gerapporteerd.

  1. Schakel het selectievakje Project-pegging in de sessie Geïmplementeerde software-componenten (tccom0100s000) in.

    Als u projectpegging wilt gebruiken in combinatie met kostenverdelingen, schakelt u ook het selectievakje Kostenverdelingen in.

  2. Geef de parameters voor projectpegging op in de sessie Parameters project-pegging (tcpeg0100m000).
  3. Geef voor elk artikel de pegparameters op in de sessie Artikelen (tcibd0501m000). Schakel de selectievakjes Project-peg overerven en/of Project-peg vereist in.

    Opmerking: Als u Project alleen gebruikt om de kosten vast te leggen die zijn gegenereerd met processen in andere pakketten (zoals Productie of Verkoopbeheer), zijn artikelgegevens voor het project, zoals opgegeven in de sessie Artikelen - project (tppdm0505m000), niet vereist.

Project(kosten)pegging

Projectkostenpegging is van invloed op meerdere LN-pakketten. Zie voor meer informatie de belangrijkste functies zoals weergegeven in deze tabel:

Pakket Functie
Project Contractregel aan een projectstructuur koppelen
Algemeen

Kostenpegoverdrachten - in-/uitlening en terugbetaling

Overdrachten voor in-/uitlening en terugbetaling instellen

Instellingen kostenpegoverdrachten

Instellingen voor kostenpegoverdracht voor specifieke scenario’s

Beschikbare voorraad voor overdracht gebruiken met of zonder fences voor de doorlooptijd

Verkoop Projectpegging in Verkoop
Planning

Toeleveringsrelaties voor kostenpegs gebruiken

Kostenpegoverdrachten in Enterprise Planning

Productie Projectpegging in productie
Inkoop

Projectpegging in Inkoop

Aan project gepegde inkoopdocumenten - gerelateerde processen

Magazijnbeheer

Pegdistributie in de inslag- en inspectieprocessen

Pegdistributie in het uitslagproces

Pegverdeling voor inventarisatie- en correctieorders

Pegdistributie - winst en verlies

Kostenpegoverdrachten in Magazijnbeheer

Service Project-pegging in depotreparatie
Medewerkersbeheer Verdeling van kosten over uren van productieorders - voorbeelden