Vestigingen activeren - in voorbereiding, overige vestigingsgerelateerde basisgegevens genereren

Het genereren van andere vestigingsgerelateerde basisgegevens dan de artikelgegevens is een verplichte stap in het activeringsproces voor vestigingen.

Andere gegevens dan de artikelbasisgegevens worden gegenereerd met behulp van de sessie Basisgegevens genereren (tccom0231m000). Deze sessie is alleen beschikbaar als de activeringsstatus op In voorbereiding staat.

Om de beste resultaten te behalen en overbelasting van het systeem te voorkomen, is het raadzaam om niet alle vestigingsgerelateerde basisgegevens in één keer te genereren, maar de volgende stappen van dit proces een voor een uit te voeren in de aangegeven volgorde.

Bij elke stap die wordt uitgevoerd in de sessie Basisgegevens genereren (tccom0231m000), is het raadzaam om de selectievakjes SimulatieVerwerkingsverslag en Foutenverslag in te schakelen en eventuele fouten te corrigeren voordat u de basisgegevens daadwerkelijk genereert. U kunt de simulatie steeds opnieuw uitvoeren totdat alle fouten zijn gecorrigeerd.

Schakel in het groepsvak Overige basisgegevens van de sessie Basisgegevens genereren (tccom0231m000) de volgende selectievakjes in:

 1. Het selectievakje Algemeen om de Verzenden-van vestiging en de Verzenden-aan vestiging toe te voegen aan de sessie Scenario's per verzameling logistieke kosten (tclct1105m000). In deze sessie wordt de vestiging van de Verzenden-van magazijn gebruikt als default voor de Verzenden-van vestiging en wordt de vestiging van de Verzenden-aan magazijn gebruikt als default waarde voor de Verzenden-aan vestiging.

 2. Het selectievakje Productie om vestigingen toe te voegen aan de Productie-gegevens.

  Zie Overige basisgegevens voor Productie per vestiging genereren.

 3. Het selectievakje Inkoop om de Inkoopbeheer-basisgegevens per vestiging te genereren.

  Zie Overige basisgegevens voor Inkoop per vestiging genereren.

 4. Het selectievakje Verkoop om de Verkoopbeheer-basisgegevens per vestiging te genereren.

  Zie Overige basisgegevens voor Verkoop per vestiging genereren.

 5. Het selectievakje Service om de Service-basisgegevens per vestiging te genereren.

  Zie Overige basisgegevens voor Service per vestiging genereren.

 6. Het selectievakje Kwaliteit om de Kwaliteitsbeheer-basisgegevens per vestiging te genereren.

  Zie Overige basisgegevens voor Kwaliteit per vestiging genereren.

 7. Het selectievakje Magazijn om de Magazijnbeheer-basisgegevens per vestiging te genereren. Als het kittype Product is, wordt in het veld Vestiging de vestiging ingevuld die is gerelateerd aan het leveren-van en leveren-aan magazijn.

  Als de leveren-van en leveren-aan magazijnen verschillende vestigingen hebben, wordt geen vestiging toegevoegd en wordt een fout weergegeven in het verslag. Als het kittype Lijnstation is, wordt de vestiging van het eerste magazijn van de eerste kitcomponent toegewezen.

 8. Voer de volgende stappen uit in de sessie Basisgegevens voor meerdere vestigingen valideren (tccom0230m100) om de gegevens te valideren:

  • Schakel in de kolom Overige basisgegevens het selectievakje Alle in.
  • Klik op Valideren.