Methode toerekening opbrengsten (cirrc0610m000)

Deze sessie kunt u gebruiken om methoden aan te maken en te muteren voor de afhandeling van de opbrengst van een document wanneer de opbrengst van toepassing is op een specifiek financieel bedrijf.

Financieel bedrijf

Het financiële bedrijf waarvoor de methode voor de toerekening van opbrengsten wordt aangemaakt of gemuteerd.

Financieel bedrijf

De omschrijving of naam die bij de code hoort.

Methode toerekening opbrengsten

De methode die wordt gebruikt om de toerekening van opbrengsten voor het document af te handelen.

Omschrijving

De omschrijving of naam die bij de code hoort.

Toerekening opbrengsten op basis van tijd gebruiken

Opbrengstcontracten gebruiken

Indien dit selectievakje is ingeschakeld, de opbrengstcontracten worden gebruikt voor de toerekening van opbrengsten.

Nummergroep

Geeft de nummergroep aan die voor de opbrengstcontracten wordt gebruikt.

Nummergroep

De omschrijving of naam die bij de code hoort.

Serie

Geeft de serie aan die voor het opbrengstcontract wordt gebruikt.

Serie

De omschrijving of naam die bij de code hoort.

Koers voor toerekening opbrengsten op basis van

De koers op basis waarvan de toerekening van opbrengsten wordt berekend in het geval van een andere valuta.

Toegestane waarden

Documentregel

Hiermee wordt aangegeven dat de valutakoers van de methode voor de toerekening van opbrengsten wordt berekend op basis van de documentregel. In deze optie zijn de koersdatum, de koers en de koersfactor afhankelijk van de koersbepaling op de opbrengstdocumentregel. Er zijn volgende mogelijkheden

  • Koersbepaling is Vast lokaal, Vast hard, Vast lokaal en hard, Vast of Handmatig ingegeven: koersdatum, koers en koersfactor worden overgenomen van de opbrengstdocumentregel en kunnen niet worden gewijzigd
  • Koersbepaling is Leverdatum of Ontvangstdatum: dit werkt op dezelfde manier als het veld Leverdatum, zoals hierboven beschreven
  • Koersbepaling is documentdatum: dit werkt op dezelfde manier als het veld Factuurdatum, zoals hierboven beschreven
  • Koersbepaling is Verwachte betaaldatum: dit werkt zoals Verwachte betaaldatum momenteel in Facturering werkt.
NB

Voor de bovenstaande simulatie, wanneer de toerekening al is uitgevoerd, maar de factuurdatum of de verwachte betaaldatum bijvoorbeeld nog niet bekend is. In dat geval wordt de datum van de toerekening in overweging genomen. Zodra de factuurdatum bekend is (dus ook de verwachte betaaldatum), moeten er correctieboekingen worden aangemaakt als de koersen tussen de datum van de toerekening en de koersen van facturering verschillend zijn.

Handmatig

Hiermee wordt aangegeven dat de valutakoers van de methode voor de toerekening van opbrengsten handmatig wordt berekend. Koersdatum, koers en koersfactor worden overgenomen van de opbrengstdocumentregel (dus van de originele verkooporder, serviceorder), maar kunnen handmatig worden gewijzigd.

Leverdatum

Hiermee wordt aangegeven dat de valutakoers van de methode voor de toerekening van opbrengsten wordt berekend op basis van de leverdatum. Koersdatum is de leverdatum, de koers en de koersfactor worden opgehaald op basis van de leverdatum

Niet van toepassing
Factuurdatum

Hiermee wordt aangegeven dat de valutakoers van de methode voor de toerekening van opbrengsten wordt berekend op basis van de factuurdatum.

Koersdatum is de factuurdatum, de koers en de koersfactor worden opgehaald op basis van de factuurdatum. In het geval van een opbrengstregel met als herkomst Verschil valutakoersen factuur is Alleen geldige valutakoersen het percentage voor de toerekening van opbrengsten op basis van altijd factuurdatum. Koersdatum, koers en koersfactor worden in dit geval bijgewerkt door facturering en kunnen niet worden gewijzigd.

Datum toerekening

Hiermee wordt aangegeven dat de valutakoers van de methode voor de toerekening van opbrengsten wordt berekend op basis van de datum waarop het document is toegerekend. Koersdatum is de datum van de toerekening, de koers en de koersfactor worden opgehaald op basis van de datum van de toerekening.

Niveau toerekening opbrengsten

Het niveau op basis waarvan de opbrengsten worden toegerekend als het om bundelen gaat. Wanneer de opbrengstcontracten niet worden gebruikt, kunnen alleen de niveaus voor Opbrengstenregel en Opbrengstdocumentregel worden gebruikt.

Toegestane waarden

Opbrengstenregel

Geeft aan dat elke Opbrengstregel (bijvoorbeeld: verkoopleveringsregel) afzonderlijk kan worden toegerekend.

Opbrengstdocumentregel

Hiermee wordt aangegeven dat alle Opbrengstregels binnen een Opbrengstdocumentregel tegelijk moeten worden toegerekend. De datum van de toerekening van opbrengsten die is gebaseerd op is gedefinieerd als leverdatum + 10 dagen. Voor een verkooporderregel zijn er twee leveringen: één op 05/01 en één op 10/1. Om deze reden wordt de geplande datum van de toerekening voor beide leveringen 20/01.

Niet van toepassing
Opbrengstcontract

Hiermee wordt aangegeven dat alle Opbrengstregels binnen alle Opbrengstdocumentregels binnen hetzelfde contract tegelijk moeten worden toegerekend. De datum van de toerekening van opbrengsten die is gebaseerd op is leverdatum + 10 dagen. Er bestaat een contract van een verkooporder met twee regels: één regel met twee leveringen: één op 05/01 en één op 10/01 en één regel met één levering op 15/01, een retourorder voor verkoop die is gekoppeld aan deze verkooporder, met één regel en één ontvangst op 20/01 en een service-installatie verder met een levering van 15/02. Dit betekent dat de geplande datum van de toerekening 25/02 wordt voor alle opbrengstregels.

Opbr. contract / business-obj. document

Geeft hetzelfde aan als de optie Opbrengstcontract, maar nu per business-object. In het bovenstaande voorbeeld: de verkooporder met twee regels en in totaal 3 leveringen krijgt een datum geplande toerekening van 25/01, een retourorder voor verkoop van 30/01 en een serviceorder van 25/02.

Opbr. contract / origineel business-obj.

Geeft hetzelfde aan als de optie Opbrengstcontract/Business-object, maar nu per origineel business-object in plaats van business-object. In het bovenstaande voorbeeld betekent dit dat de verkooporder en de retourorder voor verkoop bij elkaar worden genomen met de geplande toerekeningsdatum 30/01. De serviceorder krijgt een datum geplande toerekening van 25/02.