Partijadministratie (niet in voorraad)

Partijadministratie (niet in voorraad) is een speciale vorm van partijadministratie, die is bedoeld voor artikelen met een hoog volume en een lage waarde.

Als u voor een artikel de methode partijadministratie (niet in voorraad) toepast, legt LN de voorraad voor elke combinatie van partij, magazijn en locatie niet vast.

Voor elke partij kunt u toch informatie vastleggen, zoals het partijnummer, de kopen-van relatie, de producent en het certificaatnummer, en die informatie kunt u gebruiken voor de kwaliteitsborging.

Als u deze vorm van partijadministratie (dus niet in voorraad) toepast op een artikel, zijn dit de gevolgen:

  • Afhankelijk van de parameterinstelling kunt u voor verschillende mutaties registreren welke partijen betrokken waren bij de mutatie. Zie Partijregistratie voor meer informatie.
  • Lot-tracking is mogelijk, maar alleen voor zover partijnummers en hoeveelheden zijn ingevoerd voor de verschillende mutaties. Bij lot-tracking wordt niet gecontroleerd op de consistentie tussen de totale ontvangen hoeveelheid en de totale afgegeven hoeveelheid.
  • Het bepalen van partijprijzen is onmogelijk. Er is op het niveau van de partij geen financiële informatie of informatie over de voorraadwaardering beschikbaar.

Als u partijadministratie ( niet in voorraad) toepast, kan LN uitslagadviesregels of zendingsregels genereren voor een combinatie van verschillende partijen. U kunt de hoeveelheid voor elke partij opgeven in afzonderlijke distributietabellen.

NB

De functionaliteit voor partijadministratie (niet in voorraad) is vergelijkbaar met de functionaliteit voor serienummers van artikelen met een hoog volume.

Partijcodes genereren

Als u een nieuw partijnummer nodig hebt, kunt u het partijnummer handmatig invoeren of kunt u het genereren op basis van een door de gebruiker gedefinieerd masker.

Indien het selectievakje Partijen automatisch genereren in de sessie Warehousing Order Type (whinh0110m000) is ingeschakeld, genereert LN automatisch waar nodig partijen, bijvoorbeeld bij de ontvangst van goederen.

Etiketten afdrukken

Tijdens het uitslagproces kunt u elke partij uit het magazijn nemen, maar u moet in de distributietabel opgeven welke partij u hebt gepickt. Gebruik duidelijke etiketten voor het partijnummer van de gepickte partij.