Tijdsbestedingrapportage en -certificering
Een tijdsbestedingsrapport is een overzicht dat aangeeft dat de Salarisadministratie-distributie overeenkomt met de bestede tijd. Tijdsbestedingrapportage en -certificering is een vereiste voor de meeste gesponsorde onderzoeksprojecten. Organisaties moeten de tijd die ze aan projecten hebben besteed verantwoorden tegenover hun sponsors. Tijdsbestedingsrapportage heeft betrekking op werknemers die aan gesponsorde projecten werken. Tijdsbesteding moet gelijk zijn aan 100% voordat de werknemer en periode kunnen worden gecertificeerd.
Deze lijst bevat de typen tijdsbesteding die kunnen worden gecertificeerd:
- Toegewezen tijdsbesteding: de hoeveelheid tijd van de specifieke projectwerknemer die is toegewezen aan de subsidiesponsor.
- Geplande tijdsbesteding: de standaardwaarde voor de toegewezen tijdsbesteding is de geplande tijdsbesteding. Geplande tijdsbesteding is de hoeveelheid tijd die de projectwerknemer denkt nodig te hebben om taken uit te voeren op het gesponsorde project. Geplande tijdsbesteding wordt gebruikt als basis voor salarisreserveringsbedragen.
- Werkelijke tijdsbesteding: De hoeveelheid tijd die werkelijk aan een project is besteed. De waarde wordt uitgedrukt als een percentage van de totale hoeveelheid tijd die gedurende de rapportageperiode is besteed aan het uitvoeren van taken voor een organisatie. De werkelijke tijdsbesteding is een afgeleid veld dat verandert naarmate er een werkurenperiode wordt verwerkt.
- Gecertificeerde tijdsbesteding: Het proces voor het certificeren van tijdsbesteding die voor werknemers is gerapporteerd, weerspiegelt de werkelijk uitgevoerde hoeveelheid werk. Het certificeren van tijdsbesteding is een verificatieproces om aan te tonen dat de tijdsbesteding voor de rapportageperiode 100% bedraagt. Het tijdsbestedingspercentage voor de rapportageperiode moet gelijk zijn aan 100%.
Werkuren worden over het algemeen gedistribueerd over een plannings- of rapportageperiode die wordt afgestemd op de salarisperiode. Tijdsbesteding wordt gecertificeerd voor meerdere salarisperioden. Voor werkurenplanningen wordt over het algemeen opgegeven dat ze wekelijks, tweewekelijks, halfmaandelijks of maandelijks zijn. Voor tijdsbestedingsplanningen wordt over het algemeen opgegeven dat ze driemaandelijks of halfjaarlijks zijn. Alle percentages zijn gemiddelde percentages afkomstig van de verwerkte werkurendistributierecords. De werkurendistributie voor elke periode en het aantal werkurenperioden in de tijdsbestedingsperioden, worden weergegeven op het certificeringsformulier. De werkuren van een werknemer worden bijvoorbeeld maandelijks gedistribueerd en de tijdsbesteding wordt per kwartaal gecertificeerd. Vervolgens worden de werkelijke percentages voor de werkurendistributie bij elkaar opgeteld en gedeeld door 3. Het gemiddelde werkelijke percentage wordt weergegeven per project dat moet worden gecertificeerd. Het gemiddelde werkelijke percentage mag minder dan 100% zijn. Het tijdsbestedingspercentage voor de tijdsbestedingsperiode moet 100% zijn om te kunnen worden gecertificeerd.
Het tabblad Werkurendistributie van het journaliseringsproject bevat een waarde die aangeeft of het journaliseringsproject de tijdsbestedingcertificering vereist. De standaardwaarde is Nee. Het veld wordt weergegeven als de kolom Certificering vereist in de forms voor tijdsbestedingcertificering. De projecten die federaal zijn gesponsord en waarvoor de tijdsbestedingcertificering is vereist, worden aangegeven met de kolom. Er wordt een afgeleide kolom Certificering vereist weergegeven in de lijst met openstaande tijdbestedingsperioden. Als een tijdsbestedingcertificering van de toewijzing vereist is, wordt Ja weergegeven. Nadat de tijdsbestedingcertificering voor de periode is geopend, wordt voor het project een kolom weergegeven om aan te geven of certificering vereist is.