Financieringsbronnen aan projectcontracten toevoegen
- Selecteer Financiële administratie > Projectgrootboek > Instellingen > Projectinstellingen.
- Klik op het tabblad Structuur.
- Open een projectstructuur en klik op het tabblad Hiërarchie.
- Selecteer een contractverzamelproject en selecteer Acties > Bijwerken.
- Klik op Contractgegevens.
- Klik op het tabblad Financiering contractproject.
- Klik op Maken.
- Geef de volgende gegevens op:
- Projectfinanciering
- Selecteer een projectfinancieringsbron voor het contract.
- Prioriteit
- Selecteer de prioriteitsvolgorde voor financiering. Financiering wordt verwerkt in volgorde van prioriteit. Financieringsbronnen kunnen op elk punt in het contract worden toegevoegd. De volgorde van de prioriteit kan op elk punt in het contract worden gewijzigd en na wijziging de nieuwe prioriteit worden. Dubbele prioriteitnummers worden niet gebruikt.
- Percentage
- Geef het percentage op dat door deze financieringsbron wordt gedekt. Als een project slechts door één financieringsbron wordt gefinancierd, geeft u 100 op. Als meerdere financieringsbronnen tegelijk worden gebruikt voor inkomende transacties, vindt de splitsing plaats op basis van het prioriteitsniveau.
Er is bijvoorbeeld een splitsing van 20/80. De financieringsbron met de eerste prioriteit wordt ingesteld op 20% en de tweede financieringsbron op 80% of 100%. Als u een bron met 100% als laagste prioriteit instelt, wordt altijd de volledige transactie toegerekend. Het resterende financieringsbedrag wordt toegerekend aan de bron met de laagste prioriteit als bronnen met een hogere prioriteit zijn uitgeput. Als de financieringsbron met de tweede prioriteit slechts op 80% is ingesteld, wordt slechts 80% van de volledige transactie toegerekend. De percentages worden voor elke inkomende transactie berekend en vervolgens getotaliseerd.
- Gefinancierd bedrag
- Geef het gefinancierde bedrag voor de projectfinancieringsbron op.
- Financieringsgroep
- Geef een numeriek groepsnummer op. De federale subsidie en de bijbehorende financieringsbronnen voor toekenning hebben dezelfde financieringsgroep. Wanneer de actie Facturen genereren wordt uitgevoerd, wordt de eerste set financieringsbronnen met dezelfde financieringsgroep verwerkt, en daarna de volgende financieringsgroep. Verwerking is gebaseerd op volgorde van prioriteit, percentage, gefinancierd bedrag en financieringsgroep. De toekenningsfondsen moeten de volgende prioriteit hebben om te worden verwerkt en juist te worden berekend.
- Type klant
- Als de financieringsbron een externe subsidie of klant is, selecteert u een klanttype.
- Factuurtypecode
- Selecteer een factuurtypecode voor de zakelijke klant. U kunt facturen groeperen die met de factuurtypecode naar Debiteuren zijn verzonden. Als er geen waarden beschikbaar zijn voor dit veld, zijn er geen factuurtypecodes beschikbaar voor de zakelijke klant. Als dit veld leeg is, wordt de standaardwaarde van de financieringsbron gebruikt.
- Factuuradres
- Als de financieringsbron een externe subsidie of klant is, geeft u de klant op die een factuur ontvangt wanneer het contract wordt gefactureerd. Als dit veld leeg is, wordt de standaardwaarde van de financieringsbron gebruikt. Als de standaardfinancieringsbron ook leeg is, wordt het adres van de debiteurenklant voor de financieringsbron gebruikt. Het adres wordt gebruikt als factuuradres op facturen.
- E-mailadres facturering
- Het e-mailadres in de record van de klant voor facturering is de standaardwaarde. Als het veld Factuuradres zowel in de contractfinanciering als de financieringsbron leeg is, is de standaardwaarde afkomstig uit de record van de zakelijke klant. Overschrijf dit veld door een ander e-mailadres op te geven.
- Factuurafgiftemethode
- Selecteer de methode voor het automatisch verzenden van een e-mail wanneer de contractfactuur wordt gejournaliseerd. Wanneer E-mail is geselecteerd, wordt een e-mail verzonden naar het e-mailadres van de klant voor facturering of de zakelijke klant. De e-mail wordt verzonden wanneer de contractfactuur wordt gejournaliseerd. Er moet een factuuropmaak voor het contract zijn geselecteerd om een optie te kunnen selecteren. Als er geen factuuropmaak is opgegeven in het contract, wordt de factuuropmaak niet gemaakt om af te drukken of te e-mailen.
- Belastingcode inkoper
- Selecteer de belastingcode of -tabel van de inkoper die voor facturering moet worden gebruikt.
- Optie belastingberekening
- Selecteer Details als belasting wordt berekend voor elke detailrecord van de factuurregel en vervolgens wordt getotaliseerd en samengevat op de afgedrukte factuur. Selecteer Overzicht als u belastbare factuurbedragen wilt samenvatten om de belasting te berekenen.
- Betalingscondities
- Geef de betalingscondities voor de contractfinancieringsbron op.
- Jurisdictiecode
- Selecteer de jurisdictiecode voor de financieringsbron.
- Klant-IO-nummer
- Als u Externe subsidie of Externe klant als financieringstype selecteert, moet u het klant-IO-nummer voor de financiering opgeven. Dit nummer is ter referentie voor de klant beschikbaar op de factuur. Als dit veld leeg is, wordt het klant-IO-nummer van de financieringsbron gebruikt.
- Standaardmijlpaalproject
- Als de factureringsmethode Mijlpaal of Termijn is, selecteert u een journaliseringsproject voor de projectfinancieringsbron.
- Optie opbrengstenstructuur
- Selecteer dit veld om aan te geven of de opbrengstenstructuur als volledig of gedeeltelijk financieel codeblok wordt opgegeven voor de projectfinancieringsbron.
- Gedeeltelijke financiële structuur voor opbrengsten
- Geef de dimensies op die moeten worden overschreven voor opbrengsten voor de projectfinancieringsbron. Voor lege dimensies wordt de waarde overgenomen van de oorspronkelijke onkosten. De lijst wordt gefilterd op opbrengstenrekeningen omdat de rekening een opbrengstenrekening is. Als een ander rekeningtype vereist is, kan elke rekening worden gebruikt.
- Volledige financiële structuur voor opbrengsten
- Geef de volledige financiële opbrengstenstructuur op voor de projectfinancieringsbron. De lijst wordt gefilterd op opbrengstenrekeningen omdat de rekening een opbrengstenrekening is. Als een ander rekeningtype vereist is, kan elke rekening worden gebruikt.
- Optie structuur opbrengstencorrectie
- Selecteer dit veld als de structuur voor opbrengstencorrectie is opgegeven als volledig financieel codeblok of gedeeltelijk voor de projectfinancieringsbron. Als er geen optie is geselecteerd, wordt de financiële opbrengstenstructuur gebruikt voor opbrengstencorrecties.
- Gedeeltelijke financiële structuur voor opbrengstencorrectie
- Geef de dimensies op die moeten worden overschreven voor opbrengstencorrectie voor de projectfinancieringsbron. Voor lege dimensies wordt de waarde overgenomen van de oorspronkelijke onkosten. De lijst wordt gefilterd op opbrengstenrekeningen omdat de rekening een opbrengstenrekening is. Als een ander rekeningtype vereist is, kan elke rekening worden gebruikt.
- Volledige financiële structuur voor opbrengstencorrectie
- Geef de volledige financiële structuur voor opbrengstencorrectie op voor de projectfinancieringsbron. De lijst wordt gefilterd op opbrengstenrekeningen omdat de rekening een opbrengstenrekening is. Als een ander rekeningtype vereist is, kan elke rekening worden gebruikt.
- Project voor verrekening
- Als de opbrengstenmethode voor het projectcontract Afzonderlijk is, selecteert u een journaliseringsproject dat u als tussenrekening wilt gebruiken. De compenserende journaalposten worden samengevat en gejournaliseerd naar één project.
- Financiële structuur opbrengstenvereffening
- Geef een structuur op als de projectfinancieringsbron Interne financiering en de opbrengstenmethode Afzonderlijk is. Geef de financiële structuur op voor de opbrengsten van de projectfinancieringsbron.
- Financiële structuur gefactureerd - niet-verdiend
- Geef de structuur op als de projectfinancieringsbron Externe subsidie of Externe klant is en de opbrengstenverantwoordingsmethode Afzonderlijk is. Geef de financiële structuur op voor transacties die wel zijn gefactureerd, maar waarvan de opbrengsten niet zijn verantwoord.
- Financiële structuur verdiend - niet-gefactureerd
- Geef de structuur op als de projectfinancieringsbron Externe subsidie of Externe klant is en de opbrengstenverantwoordingsmethode Afzonderlijk is. Geef de financiële structuur op voor transacties die niet zijn gefactureerd, maar waarvan de opbrengsten wel zijn verantwoord.
- Financiële structuur doorgifte
- Geef de structuur op als de projectfinancieringsbron Externe subsidie of Externe klant is en u gebruikmaakt van doorgiftefacturering. Geef de financiële structuur op voor transacties die aan de klant of de sponsor zijn doorgegeven met behulp van de factureringsmethode Doorgifte voor overschrijving. De lijst wordt gefilterd op saldibalansrekeningen omdat de rekening een saldibalansrekening is. Als een ander rekeningtype vereist is, kan elke rekening worden gebruikt.
- Financiële structuur voorschotfacturering
- Geef de structuur op als de projectfinancieringsbron Externe subsidie of Externe klant is en u gebruikmaakt van voorschotfacturering. Geef de financiële structuur op voor transacties die zijn gemaakt als nieuwe factuurregels op basis van voorschotfacturering zijn gemaakt. De lijst wordt gefilterd op saldibalansrekeningen omdat de rekening een saldibalansrekening is. Als een ander rekeningtype vereist is, kan elke rekening worden opgegeven.
- Andere financiële structuur
- Als de projectfinancieringsbron Interne financiering is en de opbrengstenmethode Gecombineerd, geeft u de financiële structuur voor de projectfinancieringsbron op.
- Debiteurenbedrijf
- Selecteer het debiteurenbedrijf als het type projectfinancieringsbron Intercompany-facturering is.
Het debiteurenbedrijf is het verantwoordelijke bedrijf en het betreft de Van financiële entiteit voor het intercompany-document en de intercompany-factureringstransacties. De instellingen voor het debiteurenbedrijf moeten de instellingen voor intercompany-facturering bevatten.
- Aanvullende kostenpost
- Selecteer de aanvullende kostenpost als het type projectfinancieringsbron Intercompany-facturering is. In het intercompany-factureringsdocument worden de transactieregels overgenomen van de aanvullende kostenpost voor intercompany-facturering. De aanvullende kostenpost wordt gebruikt om standaarddimensies te definiëren voor de financiële structuur van Debiteurenopbrengstenrekening en Onkostenrekening crediteuren.
- Financiële structuur onkosten crediteuren
- Selecteer de dimensies die u voor de financiële structuur wilt gebruiken wanneer het type projectfinancieringsbron Intercompany-facturering is. Deze dimensies worden gebruikt in combinatie met de financiële structuur voor de aanvullende kostenpost intercompany-facturering Onkostenrekening crediteuren om de crediteurenkostendistributie te genereren. Het financiële codeblok voor crediteuren begint met de financiële structuur voor de aanvullende kostenpost. Lege dimensies worden ingevuld op basis van de financiële structuur van de financieringsbron.
- Onkostengroep overschrijven
- Selecteer de bedrijfsklassegroep die u wilt opnemen als uitgaven die in aanmerking komen voor de financieringsbron of die niet in aanmerking komen voor de financieringsbron.
- Optie onkostengroep
- Geef aan of u de onkostengroep wilt opnemen of uitsluiten.
- Alleen geselecteerde in aanmerking komende projecten opnemen
- Schakel desgewenst dit selectievakje in om de journaliseringsprojecten aan te duiden die in aanmerking komen voor facturering en opbrengsten voor de financieringsbron. Als de tabel aanwezig is, worden journaliseringsprojecten uitgesloten die niet in de tabel zijn opgenomen. Als er geen tabel aanwezig is, worden alle projecten opgenomen en komen ze in aanmerking voor de financieringsbron.
Zie De geselecteerde projectenlijst maken voor een projectfinancieringsbron.
- Vergoedingspercentage
- Als de financieringsbron een externe subsidie of klant is, geeft u het percentage op voor het berekenen van administratiekosten. Een positief percentage wordt berekend als kosten. Een negatief percentage wordt berekend als korting. Bij het genereren van facturen of verantwoorden van opbrengsten wordt het totaalbedrag van de onkostenregels vermenigvuldigd met het opgegeven percentage.
- Project vergoeding
- Als de financieringsbron een externe subsidie of klant is, geeft u een journaliseringsproject op waarin de vergoeding moet worden gejournaliseerd.
- Financiële structuur vergoeding
- Als de financieringsbron een externe subsidie of klant is, geeft u de financiële structuur voor de vergoeding op.
- Percentage waarborgsom
- Als de projectfinancieringsbron Externe subsidie of Externe klant is, moet u indien vereist een waarborgsompercentage opgeven. Een waarborgsom is een blokkeringspercentage van de projectfactuur totdat het projectcontract is voltooid. De waarborgsom wordt berekend op het factuurtotaal en bij het genereren van facturen afgetrokken van de factuur. Waarborgsommen zijn niet van invloed op de opbrengstenverantwoording. Opbrengsten worden direct verantwoord voor het volledige bedrag.
- Maximum waarborgsom
- Geef het maximumbedrag op dat als waarborgsom kan worden achtergehouden.
- Onkostengroep waarborgsom
- Selecteer de bedrijfsklassegroep die u wilt opnemen als waarborgsomuitgaven die in aanmerking komen voor de financieringsbron of die niet in aanmerking komen voor de financieringsbron.
- Optie waarborgsomgroep
- Geef aan of u de onkostengroep wilt opnemen of uitsluiten.
- Project waarborgsom
- Selecteer het waarborgsomproject om de waarborgsom voor de financieringsbron te journaliseren.
- Financiële structuur waarborgsom
- Geef de financiële waarborgsomstructuur op voor de projectfinancieringsbron.
- Klik op Opslaan.