Verzending-terminologie

In deze sectie vindt u meer informatie over de termen die worden gebruikt wanneer u het functionele gebied Verzending gebruikt.

  • Vracht: Een afzonderlijk aan te duiden verzameling van een of meer zendingen die getransporteerd moeten worden van afzender naar ontvanger via een transportmodus. De vracht is het sleutelelement in het functionele gebied Verzending
  • Zending: Een verzameling goederen in de vracht, bijvoorbeeld artikelen, onderdelen of verpakkingseenheden. Een zending wordt op een bepaalde datum verzonden naar een verzenden aan-locatie.
  • Combivracht: Meerdere vrachten voor dezelfde klant worden samengevoegd tot één combivracht, mits de zendingen allemaal dezelfde handelspartner en hetzelfde poolpunt hebben. Dit samenvoegen vindt plaats op basis van de informatie die over de vracht bekend is in het ERP-systeem. Het samenvoegen kan automatisch plaatsvinden op basis van de parameters voor het samenstellen van de combivracht, maar kan ook handmatig worden uitgevoerd op basis van de gegevens over de bestaande vrachten.
  • Verpakkingseenheid: Een kist, doos, kuip, pallet of een soortgelijke verpakkingseenheid die te verzenden artikelen bevat of kan bevatten. Een verpakkingseenheid kan ook andere verpakkingseenheden bevatten.
  • Verpakking: Volledige of gedeeltelijke omhulling van goederen om het volume van de goederen te reduceren of om ze veilig te kunnen vervoeren.