Klantbasisgegevens

Op de pagina Klantbasisgegevens kunt u klantbasisgegevens, zoals klantadressen, weergeven, aanmaken, bewerken en verwijderen.

U kunt de pagina Klantbasisgegevens gebruiken als een op zichzelf staande oplossing voor het beheer van uw klantbasisgegevens als deze niet worden aangeleverd door het ERP-systeem. Ook kunt u de klantbasisgegevens automatisch laten importeren uit het verbonden ERP-systeem en dan de betreffende velden aanpassen, indien nodig.

Als u de tweede optie selecteert en er klantbasisgegevens worden aangemaakt of gewijzigd in het ERP-systeem, wordt een CustomerPartyMaster-BOD geïmporteerd door de applicatie. De klantbasisgegevens worden getoond op de pagina Klantbasisgegevens. U kunt definiëren welke velden in de applicatie u wilt beheren en niet mogen worden overschreven door de import van het CarrierParty-BOD. De overige velden worden automatisch door het ERP-systeem geïmporteerd en bijgewerkt.

NB

U kunt de automatische import van het CustomerPartyMaster-BOD vanuit het ERP-systeem activeren in de codelijst ImportMasterData. Als deze optie niet is ingeschakeld, kunt u de klantbasisgegevens handmatig beheren op de pagina Klantbasisgegevens. U kunt de velden die worden bijgewerkt door de import van het CustomerPartyMaster-BOD, definiëren in de codelijst CustomerMasterUpdateFields.

Als u naar klantbasisgegevens wilt zoeken, geeft u filtercriteria op in de invoervelden van de vereiste kolommen.

Als u de detailinstellingen wilt bekijken, klikt u op de drill-downknop van de klantbasisgegevens.