Basisinformatie over verpakkingen

In sommige ERP-systemen worden verpakkingseenheden niet ondersteund. U kunt alleen zendingen publiceren. Voor automotive-processen is bijvoorbeeld ondersteuning vereist voor verpakkingsstructuren, labels, zendingsdocumenten en het poolen van verpakkingseenheden.

De functie Verpakkingen wordt gebruikt voor ERP-systemen waarin geen verpakte zendingen kunnen worden aangemaakt. U kunt Verpakkingen gebruiken om verpakkingseenheden in vrachten en inbegrepen zendingen automatisch of handmatig te beheren en om het volledige verpakkingsproces te beheren.

De functie Verpakkingen ondersteunt waar mogelijk het automatisch samenstellen van verpakkingseenheden en biedt u ook de mogelijkheid om verpakkingseenheden handmatig samen te stellen op basis van basisgegevens. Zie Verpakking van inkomende zendingen.

NB

Als u de functie Verpakkingen wilt gebruiken, moet u deze eerst configureren.

U kunt de functie Verpakkingen gebruiken voor het beheren van verschillende verpakkingsartikelen en typen verpakkingseenheden, die gewoonlijk worden ingevoerd door klanten. De verpakkingsartikelen kunnen worden gevuld met verkoopartikelen en er kunnen gestructureerde verpakkingseenheden worden aangemaakt.

Voorbeeld: Een pallet bevat 10 dozen. In elke doos zitten 20 verkoopartikelen.