Magazijnverpakkingseenheden

De pagina Magazijnverpakkingseenheden toont de structuur van de verpakkingseenheid. U kunt de verpakkingseenheden bewerken, fouten oplossen en de labels opnieuw printen.

Het functionele gebied Verzending ondersteunt meerdere niveaus van verpakkingseenheden, bijvoorbeeld dozen met deksels op pallets. Dit wordt aangegeven aan de hand van de structuur van de verpakkingseenheid. De structuur van de verpakkingseenheid kan meer dan twee niveaus hebben, inclusief aanvullende verpakkingstoebehoren. Dozen, die de binnenste verpakkingseenheid zijn, kunnen alleen gelijksoortige artikelen bevatten. Een pallet kan dozen met verschillende artikelen bevatten.

Voorbeeld: Een pallet bevat vijf dozen met artikel A en twee met artikel B.

In dit voorbeeld print u Single-labels voor de dozen en Master-labels voor de pallets. Beide labels bevatten de artikelnummers.

Veronderstel dat de pallet dozen met artikel A en dozen met artikel B bevat: In dit scenario wijzigt het systeem het label Master in het label Mixed.

U kunt het samenvoegingsniveau bepalen in de basisgegevens van de handelspartner. Op deze manier kunt u instellen dat alleen de buitenste verpakkingseenheden, zoals pallets, worden gelabeld met de informatie van alle dozen.

Met etikettering tijdens productie wordt een proces gedefinieerd waarbij verpakkingseenheidlabels voor eindproducten worden geprint tijdens de productie. De labels worden geprint met behulp van realtime-gegevens uit het ERP-systeem. Printen vindt op aanvraag plaats op het moment dat de verpakkingseenheden worden verpakt. Hiertoe wordt in het gebied Shipping de verpakkingsinformatie van het ERP-systeem ontvangen zodra de artikelen gereed zijn. De verpakkingsinformatie omvat de structuur van de verpakkingseenheid volgens de verpakkingsdefinitie.