De Clause 92-procedure van FIAT Chrysler Automobiles configureren

Over het algemeen worden artikelen van FIAT Chrysler Automobiles verpakt in retourneerbare verpakkingseenheden. Als er echter te weinig verpakkingseenheden door FIAT Chrysler Automobile zijn klaargezet, moet er verpakkingsmateriaal voor eenmalig gebruik worden ingezet. Dit verpakkingsmateriaal voor eenmalig gebruik wordt betaald door FIAT Chrysler Automobiles, maar dan dient de informatie over dit verpakkingsmateriaal wél in het ASN te zijn opgenomen. De informatie over de verpakkingseenheid voor eenmalig gebruik wordt geleverd door het speciale 00000EXP-label. Bij FIAT Chrysler Automobiles is een nieuw pakbonnummer (op basis van de 00000EXP-code) vereist voor elk artikel dat zich in een verpakkingseenheid voor eenmalig gebruik bevindt. Het ASN kan één vrachtbrief ('Bill of Lading') en verschillende pakbonnummers bevatten. In zo'n geval kan een zending in het ERP-systeem worden opgesplitst. De opgesplitste zendingen worden vervolgens getoond in de Vracht-gegevens op het tabblad Verpakkingseenheden. De kosten van de verpakkingseenheden voor eenmalig gebruik zijn opgenomen in het ASN.

U kunt artikelen, handelspartners en klanten die onder de Clause 92-procedure vallen configureren en de kosten van het eenmalige verpakkingsmateriaal inzien.

 1. Selecteer Basisgegevens > Artikelbasisgegevens.
 2. Klik op de drill-downknop.
 3. Klik op Bewerken.
 4. Klik op het tabblad Externe kenmerken.
 5. Geef de volgende informatie op:
  Verbruiksartikel zakenpartner
  Geef 00000EXP op. Dit is het extra artikelnummer dat door handelspartner FIAT Chrysler Automobiles Noord-Amerika wordt gebruikt voor verpakkingseenheden voor eenmalig gebruik.
 6. Selecteer Basisgegevens > Codes.
 7. Geef TradingPartners op in het invoerveld van de Naam-kolom en druk op Enter.
 8. Klik op de drill-downknop van de regel TradingPartners.
 9. Klik op Bewerken.
 10. Geef FIAT Chrysler Automobiles Noord-America op in het veld Korte omschrijving en klik op Enter.
 11. Klik op de drill-downknop.
 12. Klik in het venster Eigenschappen code op Waarden 2.
 13. Geef de volgende informatie op:
  Kostenpost voor Clause 92

  Dit veld toont de kostenpost voor de Clause 92-procedure van FIAT Chrysler Automobiles. Op basis van het contract voor het betreffende artikel, kan de leverancier volgens Clause 92 kosten terugvragen als hij noodgedwongen verpakkingsmateriaal voor eenmalig gebruik moest inzetten. Dit kan het geval zijn als er retourneerbare verpakkingseenheden hadden moeten worden gebruikt, maar niet aanwezig waren.

  NB

  De naam van het artikel moet overeenkomen met de naam van het artikel in het ERP-systeem.

 14. Klik op OK en klik op Opslaan op de pagina Codes.
 15. Selecteer Verzending > Facturen.
 16. Klik op de drill-downknop van de gewenste regel om de factuurgegevens te bekijken.
 17. In de sectie Regel bekijkt u het veld Artikel.
  Zodra de factuur is verzonden, bevat het veld Artikel de kostenpost voor Clause 92. De kostenpost wordt opgegeven in de basisgegevens van de handelspartner.