Tijdzoneconversie

De transformatie van berichten die is gebaseerd op XSLT-opmaakmodellen, ondersteunt tijdzoneconversie. Datum-/tijdvelden worden geconverteerd van uw eigen tijdzone naar de tijdzone van de klant en omgekeerd:

  • Inkomend bericht: De datum-/tijdvelden van het EDI-bericht worden geconverteerd naar Coordinated Universal Time (UTC). De conversie is handelspartnerspecifiek en is gebaseerd op de gedefinieerde tijdzone van de klant of leverancier.
  • Uitgaand bericht: Datum-/tijdvelden in BOD's worden geconverteerd van UTC naar uw eigen tijdzone of naar de tijdzone van de klant. De conversie hangt af van het datum-/tijdveld dat voor het uitgaande EDI-bericht moet worden aangemaakt. Een verzenddatum wordt bijvoorbeeld geconverteerd van UTC naar uw eigen tijdzone. Een aankomstdatum wordt geconverteerd naar de tijdzone van de klant.

De tijdzones voor klanten en handelspartners moeten worden toegewezen in de codelijsten Customers en TradingPartners.

De codelijst TimeZones bevat de gehele lijst met tijdzones die beschikbaar zijn. De codelijst TimeZonesOwn bevat de tijdzones die kunnen worden gebruikt voor uw lokale installatie, financiƫle entiteiten en locaties. De naam van uw lokale tijdzone die u gebruikt, moet default (standaard) zijn.

Zie de omschrijving van de codelijst TimeZonesOwn voor meer informatie.