Artikelbasisgegevens

Op de pagina Artikelbasisgegevens kunt u de basisgegevens van verkoopartikelen weergeven en bewerken. Bovendien kunnen de artikelbasisgegevens voor verpakkingsmateriaal van het artikeltype Verpakkingsartikel handmatig worden aangemaakt, gekopieerd en verwijderd.

Artikelbasisgegevens worden gewoonlijk geïmporteerd vanuit het verbonden ERP-systeem. Als artikelbasisgegevens worden aangemaakt of gewijzigd in het ERP-systeem en de automatische import van het ItemMaster-BOD is geactiveerd, wordt een ItemMaster-BOD geïmporteerd. De artikelbasisgegevens worden getoond op de pagina Artikelbasisgegevens. Artikelbasisgegevens van het type Verkoopartikel kunnen niet worden aangemaakt of verwijderd in de applicatie. Op de pagina Artikelbasisgegevens kunt u specifieke artikelbasisgegevens die niet worden aangeleverd door het ERP-systeem, toevoegen en wijzigen. U kunt bijvoorbeeld de voorkeurshandelsovereenkomst, het voorkeurscriterium, de goederencode en de douaneprocedure toevoegen. Deze informatie wordt gebruikt in het gebied Verzending om exportgerelateerde documenten te verwerken en te printen.

Voor verpakkingsmateriaal van het type Verpakkingsartikel kunt u ook de pagina Artikelbasisgegevens gebruiken als een op zichzelf staande oplossing. Op deze pagina kunt u uw eigen artikelbasisgegevens aanmaken en beheren als deze niet vanuit het ERP-systeem kunnen worden geïmporteerd.

NB

U kunt de automatische import van het ItemMaster-BOD vanuit het ERP-systeem activeren in de codelijst ImportMasterData. Geef in de codelijst ItemMasterUpdateFields de velden op die worden bijgewerkt door de import van het ItemMaster-BOD vanuit het ERP-systeem. U kunt ook de handelspartnerspecifieke velden opgeven die kunnen worden bewerkt op de pagina Artikelbasisgegevens.

Als u naar artikelbasisgegevens wilt zoeken, geeft u filtercriteria op in de invoervelden van de vereiste kolommen.

Als u de detailinstellingen van de artikelbasisgegevens wilt bekijken, klikt u op de drill-downknop.