Klantbasisgegevens bewerken

U kunt de pagina Klantbasisgegevens gebruiken als een op zichzelf staande oplossing voor het beheer van uw klantbasisgegevens als deze niet worden aangeleverd door het ERP-systeem.

NB

Als u de pagina Klantbasisgegevens gebruikt als een op zichzelf staande oplossing, moet de import van het CustomerPartyMaster-BOD zijn uitgeschakeld.

Volg de volgende stappen om klantbasisgegevens te bewerken:

 1. Selecteer Basisgegevens > Klantbasisgegevens. Klik op de drill-downknop van klantbasisgegevens.
 2. Klik op Bewerken.
 3. Geef de kopinformatie op. U kunt alle velden opgeven, behalve Laatst gewijzigd door, Laatste importdatum en Financiële entiteit.
  NB

  Als de import van het CustomerPartyMaster-BOD vanuit het ERP-systeem is geactiveerd, kunt u alleen de velden bewerken die in de codelijst CustomerMasterUpdateFields zijn gedefinieerd als bewerkbaar. De velden Laatst gewijzigd door, Laatste importdatum en Financiële entiteit kunnen niet worden bewerkt. Als u de klantbasisgegevens handmatig beheert, wordt het veld Laatst gewijzigd door ingevuld met uw gebruikersnaam. Het veld Financiële entiteit wordt ingevuld met de financiële entiteit waarvoor u momenteel werkt.

  Zie Klantbasisgegevens aanmaken.

 4. Klik op de drill-downknop van een adresregel om het dialoogvenster Adres klantbasisgegevens te openen. Breng de gewenste wijzigingen aan in de adresgegevens.
 5. Klik op Opslaan om de klantbasisgegevens op te slaan.
  Er verschijnt een melding dat de klantbasisgegevens zijn opgeslagen.