Transformatie in de praktijk

Transformatie ondersteunt een verscheidenheid aan bedrijfsprocessen waarin de transformatie van EDI-berichten naar BOD-berichten en andere berichtindelingen een belangrijke speelt. De berichten worden uitgewisseld tussen applicaties die zijn verbonden met Infor ION en externe handelspartners. Transformatie kan worden gebruikt in combinatie met Vrijgavebeheer, Verzending, een communicatieclient en een ERP-systeem dat is verbonden met ION. In het onderstaande overzicht ziet u een aantal voorbeelden van ondersteunde bedrijfsprocessen:

Inkomende vrijgaveorders

Transformatie ontvangt een bericht met een vrijgaveorder van een externe bedrijfspartner, bijvoorbeeld UN/EDIFACT DELFOR. Transformatie transformeert dit externe bericht met de vrijgaveorder naar interne PlanningSchedule- of ShipmentSchedule-BOD's.. Transformatie geeft de BOD's door aan Vrijgavebeheer. Vrijgavebeheer berekent de nieuwe vereisten. Als eigenaar van de gegevens publiceert Vrijgavebeheer de PlanningSchedule- en ShipmentSchedule-BOD's met gebruik van de verb Sync. De PlanningSchedule- of ShipmentSchedule-BOD's worden verzonden naar het ERP-systeem dat de nieuwe vereisten integreert.

Zending deel I - Verzending

Tijdens het verzendproces worden CarrierRoute- en Shipment-BOD's met de statussen Klaargezet en Verzonden aangemaakt door het ERP-systeem. De BOD's worden gepubliceerd met gebruik van de verb Sync door het ERP-systeem dat de eigenaar van de gegevens is. Verzending ontvangt de CarrierRoute- en Shipment-BOD's om labels en vrachtbrieven te printen en verzendberichten (ASN's) voor te bereiden. Wanneer de zending in gang is gezet en de status Verzonden krijgt, levert Verzending gewijzigde BOD's aan. De CarrierRoute- en Shipment-BOD's bevatten aanvullende ASN-informatie. Verzending gebruikt de verb Process om de BOD's door te geven aan Transformatie. Transformation combineert de BOD's in een intern document en transformeert dit document naar een ASN-bericht, bijvoorbeeld UN/EDIFACT DESADV. Een communicatieclient ontvangt het bericht van Transformatie en verzendt het naar de externe bedrijfspartner.

Zending deel II - Vrijgavebeheer

Tijdens het verzendproces worden Shipment-BOD's met de status Verzonden aangemaakt door het ERP-systeem. De BOD's worden met gebruik van de verb Sync gepubliceerd door het ERP-systeem dat de eigenaar is van de gegevens. Vrijgavebeheer ontvangt de Shipment-BOD's met de status Verzonden en gebruikt deze informatie om de vereisten en CUM's bij te werken.

Factuur aan klant

Tijdens het verzendproces worden Invoice-BOD's aangemaakt en met gebruik van de verb Sync gepubliceerd door het ERP-systeem dat de eigenaar is van de gegevens. De gebieden Verzending en Transformatie ontvangen de Invoice-BOD's. Het gebied Verzending gebruikt de factuurgegevens voor de ATLAS- en Intrastat-procedure. Transformatie transformeert de Invoice-BOD's naar berichten met de vereiste berichtindeling voor de externe bedrijfspartner, bijvoorbeeld UN/EDIFACT INVOIC. Een communicatieclient ontvangt de berichten van Transformatie en verzendt deze naar de externe bedrijfspartner.

Inkomend zelffactureringsdocument

Tijdens het verzendproces ontvangt een communicatieclient berichten met zelffactureringsfacturen van een externe bedrijfspartner, bijvoorbeeld UN/EDIFACT INVOIC (SBI). Transformatie ontvangt de berichten met zelffactureringsfacturen, transformeert de berichten naar Invoice-BOD's (SBI) en publiceert deze. De Invoice-BOD's (SBI) worden vanuit ION verzonden naar het ERP-systeem. De zelffactureringsfacturen worden voor de boekhouding verwerkt.

Voorraadverbruik van een logistieke dienstverlener integreren

Tijdens het verzendproces ontvangt een communicatieclient voorraadverbruiksberichten, bijvoorbeeld UN/EDIFACT INVRPT, van een (externe) logistieke dienstverlener. Uit de berichten blijkt dat de zending is voltooid. De communicatiecliƫnt zendt de berichten naar Transformatie. Transformatie transformeert de berichten naar InventoryConsumption-BOD's en publiceert de BOD's. De InventoryConsumption-BOD's worden vanuit ION verzonden naar het ERP-systeem. Het voorraadverbruik wordt verwerkt en de vereisten worden gereduceerd volgens de geboekte goederenverplaatsingen. De BOD's worden met gebruik van de verb Sync gepubliceerd naar ION door het ERP-systeem dat de eigenaar is van de gegevens. Het gebied Vrijgavebeheer ontvangt de InventoryConsumption-BOD's en werkt de vereisten en CUM's bij.