Details artikelbasisgegevens

In de detailweergave van de pagina Artikelbasisgegevens kunt u basisgegevens van verkoopartikelen weergeven en bewerken. Bovendien kunnen de artikelbasisgegevens voor verpakkingsmateriaal van het artikeltype Verpakkingsartikel handmatig worden aangemaakt, gekopieerd en verwijderd.

U kunt gedetailleerde informatie van de geselecteerde artikelbasisgegevens controleren:

  • Controleer het bovenste gedeelte van de pagina waarin de kopinformatie wordt getoond.
  • Controleer de aanvullende artikelinformatie waarin speciale artikelkenmerken, productcodes en informatie over gevaarlijke stoffen worden getoond.
  • Controleer de exportgerelateerde informatie van de artikelbasisgegevens.
  • Controleer op het tabblad Artikelomschrijvingen de vertaling van de artikelomschrijving en de omschrijving van de goederencode in de opgegeven taal.
  • Controleer het tabblad Externe kenmerken waarop handelspartnerspecifieke informatie wordt getoond.
  • Controleer het tabblad Landen van oorsprong waarop de landen van oorsprong en de deelpercentages voor deze landen worden getoond.

Artikelbasisgegevens van verkoopartikelen en verpakkingsmaterialen worden geïmporteerd vanuit het ERP-systeem. In de codelijst ItemMasterUpdateFields kunt u velden configureren voor de artikelbasisgegevens die automatisch worden bijgewerkt door het ERP-systeem. Als handelspartnerspecifieke informatie is vereist, kunt u configureren dat deze velden worden bewerkt op de pagina Artikelbasisgegevens. U kunt bijvoorbeeld handelspartnerspecifieke informatie voor de voorkeurshandelsovereenkomst, het voorkeurscriterium, de goederencode en de douaneprocedures toevoegen. Deze informatie wordt gebruikt in het gebied Verzending om exportgerelateerde documenten te verwerken en te printen.

Als de volledige artikelbasisgegevens voor verpakkingsmateriaal niet vanuit het ERP-systeem kunnen worden geïmporteerd, kunt u deze handmatig aanmaken op deze pagina.