Vrachten

Navigeer naar Verzending > Vrachten om vrachten en inbegrepen zendingen te beheren.

De pagina Vrachten is het centrale punt van waaruit vrachten worden beheerd in Verzending. U kunt alle vrachten inzien die in behandeling of voltooid zijn. U kunt de printprocedure beheren, de werkstroomstatus nakijken en de vracht- en zendingsgegevens controleren. Zie Ondersteunde documenten. U kunt handmatig functies uitvoeren, vrachtgegevens weergeven en bewerken, en nakijken welke zendingen er in de vracht zijn opgenomen. Elke vracht die in behandeling is, wordt als een afzonderlijke regel weergegeven; u kunt op de drill-downknop klikken om de vrachtgegevens, de zendingen en de logboekhistorie weer te geven.

  • Een zending omvat diverse verpakte artikelen die op een bepaald verzenden aan-adres van een klant moeten worden afgeleverd. De zendingsgegevens worden vanuit het ERP-systeem overgebracht via een Shipment-BOD. Met een Shipment-BOD wordt een tijdelijke pro-formavracht aangemaakt (vracht-ID is gelijk aan zending-ID) die een zending bevat. Elke zending heeft een unieke zending-ID, ook wel pakbonnummer genoemd. De print die hiermee overeenkomt is de pakbon, ook wel afleveringsbewijs genoemd.
  • Een vracht bevat een verzameling zendingen voor één klant voor een bepaalde afleverdatum en -tijd. Een vracht bevat de basisinformatie. Deze vormt het uitgangspunt voor de vrachtbrief ('waybill'), het verzendbericht ('ASN') en overige documenten. Elke vracht heeft een uniek nummer, ofwel vrachtbriefnummer ('waybill number'). De printout die hiermee overeenkomt is de vrachtbrief ('waybill').

    Vrachtgegevens worden via het CarrierRoute-BOD overgebracht. Met een CarrierRoute-BOD wordt een vracht aangemaakt die een lijst van zending-ID's bevat.