Redigering af minidiagrammer

Du kan redigere et minidiagram ved at få vist rapporten i designtilstand og dobbeltklikke på den celle, der indeholder minidiagrammet.

Dialogboksen Egenskaber for minidiagram har disse knapper og indstillinger:

Minidiagramdata

I feltet Minidiagramdata vises basis for minidiagrammet. Det vil sige, at der vises underordnede elementer, efterfølgende elementer eller – for regnearksbaserede minidiagrammer – referencerne for de celler, der indeholder kildedataene.

Knappen Minidiagram

Knappen Rediger vises for overordnede og underordnede minidiagrammer. Klik på den for at åbne guiden Minidiagram. Du kan ændre alle de parametre, minidiagrammet er baseret på, men du kan ikke ændre basis for minidiagrammet fra Underordnet element til Efterfølgende element eller fra Efterfølgende element til Underordnet element.

Type

Du kan vælge disse typer minidiagrammer:

  • Kurve
  • Kolonne
  • Benchmark
  • Gevinst/tab
  • Liggende søjle

Klik på den aktuelle type minidiagram, og vælg en type i menuen.

Farver

For alle typer minidiagrammer kan du angive farven for kurven eller søjlerne i minidiagrammet og angive, om nogen af eller alle disse værdier skal fremhæves:

  • Første værdi
  • Sidste værdi
  • Største værdi
  • Mindste værdi
  • Negativ

Du kan angive den farve, der bruges til at fremhæve hver værdi.

For minidiagrammer med kurver, søjler og liggende søjler kan du angive den farve, der skal bruges til at angive negative værdier.

For minidiagrammer med benchmark og gevinst/tab kan du angive den farve, der bruges til at angive værdier med tab.

Du kan angive en farve ved at markere afkrydsningsfeltet for den relevante værditype og vælge en farve fra farvevælgeren.

Indstillinger

For kurve- og benchmark-minidiagrammer er knappen Indstillinger aktiveret.

For kurveminidiagrammer kan du angive, om der vises markører for hvert datapunkt, som ikke er den første, sidste, største eller mindste værdi.

Hvis der vises markører, kan du angive deres farve.

Vælg en værdi i listen Linjebredde for at angive minidiagrammets bredde.

For benchmark-minidiagrammer kan du angive benchmarkets højde og farven for den linje, der opdeler værdier over benchmarket fra dem under benchmarket. Benchmarkets højde kan f.eks. være en numerisk værdi, eller det kan afledes fra f.eks. en variabel.

Du kan angive højden for benchmarket ved at angive en numerisk værdi i feltet Benchmarkværdi. Alternativt kan du klikke på knappen Gennemse og angive en formel, der angiver benchmarkets højde. Hvis benchmarkets højde f.eks. angives i en rapportvariabel, skal du angive ="ReportVariables.[variable_name].Text" i feltet Benchmarkværdi.

Tomme celler

Du kan angive, hvordan tomme værdier illustreres, med et minidiagram. Der er følgende indstillinger:

  • Mellemrum: Indsæt et mellemrum i minidiagrammet
  • Udstrækning: Interpoler værdien fra de forrige og efterfølgende værdier (kun kurveminidiagrammer)
  • Nul: Vis den tomme værdi som en nulværdi

Grupperings- og akseindstillinger

Hvis du definerer et minidiagram i en værdicelle i en hyperblok, genereres minidiagrammet én gang for hvert element på listen og vises i visningstilstand.

Hvis du f.eks. opretter et minidiagram i den delte værdicelle for overlappende vandrette og lodrette hyperblokke, viser visningstilstand minidiagrammer i cellerne for hver kolonne og række i rapporten.

Minidiagrammerne i kolonnerne og rækkerne er som standard grupperet og har alle samme skalering. Men hvis der f.eks. er stor varians mellem de høje og lave værdier i dataene, viser minidiagrammerne i gruppen muligvis ikke tilstrækkeligt mange detaljer. Afhængigt af værdiområdet og de af dataene, der er vigtige at fremhæve, kan det være nyttigt at skalere hvert minidiagram individuelt. Du kan også udelade usædvanligt høje eller lave værdier ved at angive minimum- og maksimumværdierne.

Du kan angive, hvordan minidiagrammer skaleres, ved at klikke på Akse og vælge indstillinger i felterne Minimum for Y-akse og Maksimum for Y-akse. Der er følgende indstillinger:

  • For hele gruppen: Alle minidiagrammer i gruppen deler den samme skalering.
  • For hvert minidiagram: Hvert minidiagram har sin egen skala.
  • Brugerdefineret: Minidiagrammerne illustrerer kun værdier mellem de minimum- og maksimumværdier, du angiver.

Du kan f.eks. også fjerne grupperingen af minidiagrammerne eller angive, at kun minidiagrammerne i rapportens rækker eller kolonner deler samme skalering.

Sådan angives det, hvordan minidiagrammer grupperes:

  1. Klik på ikonet øverst til højre i dialogboksen Egenskaber for minidiagram. Ikonet angiver den aktuelle grupperingsindstilling.
  2. Klik på en grupperingsindstilling.

Der er følgende grupperingsindstillinger:

  • Gruppér alt
  • Gruppér vandret
  • Gruppér lodret
  • Fjern gruppering

Hvis du har angivet farver, som fremhæver de højeste og laveste værdier, kan du angive, om gruppen eller de individuelle minidiagrammer fremhæves. Som standard fremhæves den højeste og laveste værdi i hvert minidiagram. Du kan vælge kun at fremhæve de højeste og laveste værdier i gruppen ved at klikke på Akse > Højeste og laveste værdier for hele gruppen. .

Brug indstillingen Normaliser Y-akse til at angive, om et minidiagram illustrerer de faktiske værdier eller forskellen på dem. Som standard er Y-aksen normaliseret. Det vil sige, at forskellen mellem værdierne illustreres.

Hvis du f.eks. opretter et søjleminidiagram med regnearksværdierne 10000, 10001 and 10002, ligner minidiagrammets søjler tre trin. Hvis du fjerner markeringen af afkrydsningsfeltet Normaliser Y-akse, har de tre søjler dog samme højde. Det skyldes, at forskellen mellem de faktiske værdier er for lille til at blive illustreret. Det er kun, når værdierne er forskellige med ca. 500, at forskellene bliver synlige i et ikke-normaliseret søjleminidiagram.

Du kan om nødvendigt vise X-aksen i minidiagrammer og angive dens farve. Klik på Akse > Vis X-akse. , og vælg en farve.